fbpx

Langtidsstegt And på Grill

I denne Ande opskrift handler det om Langtidsstegt And, hvor Anden steges over 5 timer på grillen, ved indirekte varme. Mest af tiden ved 150 grader og jeg kommer ind på små pift og triks så din and lykkedes. Jeg har kastet mig ud i et komplet julemiddag her op til jul med at forskellige tilberede Ænder og Flæskesteg. Så du er sikker på at finde den rette måde at lave dit perfekte Julemiddag på grillen. Der er også taget højde for Brunede Kartofler, Rødkål, Andesovs og Risengrød og Risalamande

Alle opskrifter kan du finde her på bloggen.

Langtidstegt Juleand på den neme måde.

til 6 personer.
forberedelsestid: 30 min., tilberedningstid: ca. 300min.

I mine to to tidligere opskrifter And på Træpillegrillen og Jule And på Rotisseri har jeg skrevet om Fritlands ænder og det er dem jeg vil fortrække til enhvert tid i fremtiden. Det bliver også en fritlands and vi får til jul i år. Man kan smage at anden er opvokset i naturen. Kødet er meget mere saftig og har et helt anderleds smag end en And til 69kr. Men det skal ikke betyde at det ikke lykkedes at tilberede anden når den kun koster 69kr. Du vil dog opleve at du har meget mere væske i drypbakken end hvis du laver en frilands and som fks. fra Hesselbjerg Friland*.

Ingredienser Til Langtidstegt Juleand:

 • 1 Friland And på ca 3,5kg (min er fra Hesselbjerg og kan købes hos Steak-out.dk*)
 • 1 Madæble
 • 2 økologiske Appelsiner
 • 100g Bacon i tern
 • 200g Svesker
 • Salt og Peber

Fremgangsmåde sådan laver mann en langtidsstegt And på grillen

I Køkken

 1. Pak anden ud, tjek at alle fjer og stubbe er fjernet. Tage posen med indmad ud af anden. Vask anden grundigt under rindende koldt vand, og fjern eventuelt store fedtklumper ved bagdelen og dup anden tør.
 2. Giv den nu en god omgang fint salt og frisk kværnet peber indvendigt, og fyld den med æble i både, stenfri svesker og appelsinbåde og din Bacon i tern. Gem 3 appelsinbådene som vi skal bruge til skindet sener.
 3. Luk anden – eventuelt med en kødnål.
 4. Vrid saften fra dine tre appelsinbåde ud over anden og fordele det godt på skindet, giv ydersiden af anden en god omgang fint salt og lidt friskkværnet peber. Så er den klar til at komme på grillen.

Ved Grillen

 1. Tænd din gasgrill på indirekte varme. Jeg bruger en Napoleon Prestige Pro 500*. Tænd begge yderste brændere for fuld kraft, så grillen bliver godt varmet igennem.
 2. Læg anden op på en kyllinge- & stegeholder*, som du placer i et drypbakke eller fad til grillen. Det er vigtigt du lægger anden med andebrystet ned ad! Kom lidt vand ca 2dl. i. De overskydende æbler, svesker og appelsiner kommer du sammen med andens indmaden i bundet af bakken/fadet.
 3. Skrue grillen ned til du holder en temperatur på omkring 180 grader. Sæt din bakke med kyllingen midt på grilristen mellem de to brænder, og luk låget. Nu skal anden grilles i en time.
 4. Efter den første time er gået skal du skrue din grill ned til 150 grader.
 5. Du skal nu vende anden om så brystet vender op. Anden skal have yderligere fire timer ved denne temperatur. Du Placerer dit stegetermometer* i bryst på anden. Det er vigtigt at du holder temperaturen på omkring 150 grader. Det svarer til næsten laveste blus i min Napoleon gasgrill med de to yderste brænder tændt. 
 6. Undervejs skal du tjekke, at indholdet i bakken ikke steger tør. Tilfør gerne et glas vand 2-3 gange undervejs. Når anden er færdig stegt skulle du gerne have 4 deciliter andefond til sovsen.
 7. Anden er klar når den har et kernetemperatur på 74 grader. Her skal den tages af grillen. Om du ligger den på et skærebræt eller som jeg gjort placeret stegeholder over en drypbakke på bordet er op til dig, lad anden hvile i mindst 15 minutter inden du starter med udskæring.
 8. I mens Anden hviler laver du din Andesovs opskriften finder du her på bloggen. 

Andesovs – Brun Sovs tilberedt med Andesky.

Jeg Har Brugt Følgende Redskaber Til Tilberedning Af Min Langtidsstegt And

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her.


Related PostsSkriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: