Spatchcook Kylling – på Kuglegrill, sådan gør du

image_pdf

Spatchcook Kylling, er ikke andet end en kylling hvor man har fjernet rygraden så den kan grilles flad udbredt på grillen. Men dette gør samtidig at kyllingen bliver meget saftig i kødet, meget mere som hvis den sidder på tronen eller på rotisseri. Jeg vil prøve at beskrive hvordan man laver en Spatchcook Chicken, fra udskæring hen til det færdige resultat. Det er ganske nemt at forberede en Spatchcook Kylling.

Denne Blogindlæg indholder Reklame da den er lavet i Sammenarbejde med Turbostarter.dkNapoleon Grills Danmark.

HVORDAN SKÆRES EN SPATCHCOOK KYLLING

Det er ganske nemt hvis du følger denne opskrift, med en stor kniv eller saks skærer du kyllingen op langs rygraden på begge sider, gennem ribbenene, og fjern rygraden.

Når du har fjernet rygraden på kyllingen og den er åben, skal man skære brystbenet over for at sprede kyllingen se billede 1 og 2. Efter du har skåret brystbenet, vender du kyllingen rundt og trykker den med en flad hånd på brystet, så den bliver helt flad som i billede 3 for neden.

 

 

Sprøjte kylling ind med spraysmør og gnide den ind i en BBQ RUB. Jeg bruger for det medste den her Chicken BBQ RUB som også findes her på bloggen. Jeg lader kyllingen få lov til at trække lidt på køkkenbordet med krydderi på, mens jeg starter min Kugle Grill op. Grillen indstilles til 160°C grader. Jeg har lavet denne Spatchcook Chicken på min Napoleon Kuglegrill Pro 22. Hvis du gerne vil læse mere om min Napoleon kuglegrill kan du klikke her.

Spatchcook kylling på Napoloen Kuglegrill Pro22
Spatchcook kylling på Napoloen Kuglegrill Pro22

Når grillen er oppe på de 160°C grader, kan du roligt ligge din kylling på risten. Det tager ca. 60 minutter til den har en kernetemperatur på 70°C grader. Som er den absolut mindste kernetemperatur for en kylling. Dog helst over 72°C grader.

OBS. Det er vigtigt at du kontrollerer kernetemperaturen inden du tager kyllingen af grillen. Kernetemperaturen på en kylling tager man altid i låret og i brystet.

Her ser du det færdige resultat af min Spatchcook kylling som er lavet på Napoleon Kuglegrillen Pro 22. Ved at man griller den ved 160 grader er risikoen for en brændt kylling næsten udelukket.

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

Skriv et svar

relaterede indlæg

Første opstart af den nye Traeger Timberline L

Her kommer lige en hurtig genemgang af den første opstart af den nye Traeger Timberline.

Læs mere
Traeger Timberline L

Traeger Timberline L – Unboxing af Traegers ny Timberline serie

Ja nu står vi her, vi har 2023 og der er gået 5 år siden

Læs mere
Beef Hammer på gasgrill

Beef Hammer tilberedt på Gasgrill

Beef Hammer er for tiden en af de meget populære udskæringer. Jeg har sidste år

Læs mere
Scroll to Top