fbpx

Chicken Lollipops – Kylling på den sjove måde

Chicken Lollipops lavet af kyllingelår, og det er faktisk slet ikke så svært som det ser ud til, det tager bare lidt tid til at starte med når man skal fjerne skind og kød fra benet. Derefter går det som en leg.

INGREDIENSER TIL TO PERSONER: 

 • 8 kyllingelår
 • BBQ Rub (Chicken BBQ Rub)
 • BBQ Sauce (efter eget valg)
 • æblerøg

FREMGANGSMÅDE:

 1. For at forvandle almindelige kyllingelår til lollipops, skal du have en skarp kniv. Start med at skære hele vejen rundt om benet lige under knoglen, skær gennem skindet og sener.
 2. Skub kødet og skind ned til den tykke ende og træk / skær den resterende skind og brusk ud af låret. Du skal måske også fjerne den lille fodknogle lige mod benet. Fjern denne knogle enten med fingrene, kniven eller en saks, og trim de resterende sener væk, så du har en næsten ren knogle.
 3. Drys nu kyllingelårene med din BBQ Rub. Tag lidt alufolie og fold det om rene ben, som på billedet nedenfor, for at forhindre at benet bliver sort. Stil kyllingen i køleskabet mindst en time før brug så din BBQ-rub rigtigt kan få lov at trække ind i kødet.

VED GRILLEN:

Start din Traeger Timberline på ”smoke-mode” med låget åbent, indtil den begynder at have opbygget en stabil flamme (4-5 minutter).

  1. Placer dine chicken lollipops på grillristen og lad dem ryge i 30 minutter ved 75 grader og super smoke. Efter 30 minuter med røg fjerner du kyllingelårene fra grillen, og sætter temperaturen op til 175 grader og lader Grillen forvarme ved lukket låg, i ca. 10 til 15 minutter.
  2. Smelt noget smør og stil dine Chicken lollipops i en bradepande eller i en alubakke og pensel dem med den smeltede smør. Det holder dem fugtige og giver selvfølgelig en lidt flot finish og sprødt skind. Sørg for at dine lollipops står oprejst i panden så benene næsten stikker lige op.
  3. Grill dem i ca. 40 minutter ved 175 grader eller indtil en kernetemperatur på 70 grader.
  4. I mellemtiden opvarmer du din BBQ Sauce i en lille gryde på ovnen over lav varme. Ønsker du lidt mere Louisiana style over dine Chicken Lollipops, så smid et par stykke friske chilier i bbq saucen, og smag den varme sauce til, så den passer din smag. Når saucen begynder at koge, skrues ned for varmen for bare at holde den varmt. Hvis saucen er blevet for tyk og skal fortyndes kan du gøre det med smøret fra panden som du har penslet dine kyllingelår med eller med lidt æblejuice. Saucen skal ikke være for tyk og heller ikke være for tynd, men den skal være godt klisteren.
  5. Når din BBQ Sauce er klar dypper du dine lollipops i saucen en efter en, så de er helt dækket af bbq saucen. Hæv grillen temperatur til 230 grader og placer kyllingelårene direkte på grillristen og gril dem, indtil en Kernetemperatur på 80 grader er opnået, det tager ca. 10 minutter.  Men hold godt øje med dine lollipops så bbq-saucen ikke brænder på.
  6. Sådan får du en perfekt karamelisering af dine Lollipops, hvor skindet  stadig er sprødt, og bbq-saucen sticky, som giver en fantastisk tekstur.

Som tilbehør kan man servere Pommes frittes fra grillen, opskriften finder du her på bloggen.

 


Related PostsSkriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: