fbpx

Flæskesteg på Pillegrill -Sådan gør du

Den Perfekte Flæskesteg Fra Pillegrillen

Der er flere og flere der har spurgt til hvordan man laver en flæskesteg på en Pelletgrill eller Pillegrill som jo i grund er det samme. Kært barn har mange navne. Og efter interesse for Pillegrills stiger i Danmark. Så er det vel også på tid at der kommer en detaljeret fremgangsmåde til et af de retter vi alle spiser mest af.

Nemlig Flæskesteg. Jeg vil vise jer her hvordan jeg laver Flæskesteg på min Traeger Pro Series 22.

 

Det er faktisk ikke svært at grille den perfekte Flæskesteg på en PelletGrill. Dog skal det gribes lidt anderledes an end på en alm Kul Grill, Gasgrill eller på en Kamadogrill. Nu har jeg på det seneste set mange forskellige metoder. Her er der nogen stiller stegen på skrå andre vender den på hoved. Og fortager sig mange forskellige ting men det er faktisk slet slet ikke nødvendig!

Hvis du følger følgende trin, så er du sikker på at du altid får den perfekte sprød svær.

Sådan Griller du Flæskesteg på en Pillegrill

Når du køber din flæskesteg er den for det meste vakuumpakket.

  • Pak den ud og skylle den af under kold vand.
  • Derefter skærer du sværen efter, men her skal du sørge for du ikke skærer for dybt kun i feddet så du har nogen pæne riller.
  • Nu koger du ca 1/2 liter vand kommer nogle salt i et fad og hælder lidt kogende vand i så slattet opløses. Derfter ligger du din flæskesteg på hoved med sværene nedad i denne saltlage. og fylder efter med kogende vand til sværene er dækket. Lader den stå i 20 min.
  • Derefter tager du den op, vikler du den ind i et viskestykke og lader den ligge på bordet i 15 min så viskestykket kan optage væsken.
  • Sørge for din Flæskesteg er tør også mellem de riller du hår ridset efter.
  • Nu er der tid til at salte flæskestegen. Og det er her den skiller sig igen fra en alm Flæskestegs fremgangsmåde hvor man bruger groft salt eller kokkesalt. “Du skal bruge fint bord salt” gnide den godt ind så saltet kommer godt ned i rillerne.

  • Når alt det er gjort, lader du din steg stå på køkkenbordet imens du starter din Pillegrill op. Du indstiller din Pillegrill til High. På min Traeger Pro 22 er det 232 grader. Du kan læse mere om min Traeger Pro Series 22 her inden længe.
  • Når den temperatur er nået stiller du din Flæske steg på rist ovenpå et ildfast fad eller en drypbakke. Men du kommer ingen vand ind i bakken endnu!
  • Du stikker termometer i flæsketegen skråt fra siden, så er du sikker på du rammer midten af stegen. Lukker låget og lader den blive lukket til din Flæskesteg har en kernetemperatur på 40 grader. Elller der er gået ca. 1 time. Nu tjekker du hvordan sværret ser ud. Kommer lidt kogende vandt i drypbakken ca 2,5dl. 

Kernetemperatur Flæskesteg

Efter du har kommet kogende vand i drypbakken. Skruer du din Pillegrill ned på 190 grader. Og lader din flæskesteg køre vider til den har en kernetemperatur på 68 grader. Uden at åbne låget. Når den har ramt de 68 grader tager du Flæskestegen af grillen og pakker den ind i stanniol men kun siderne ikke Flæskesvær. Og lader din steg hvile sig i 10-15min på køkkenbordet. I denne tid vil temperaturet i din steg stige yderlige 2-3 grader det er normalt og gør ingen ting.

Så der kun en ting tilbage og det er at sige Velbekomme 🙂

Fremgangsmåde til hvordan man laver Flæskesteg på andre grills finder du her:

 


Related Posts3 thoughts on “Flæskesteg på Pillegrill -Sådan gør du”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company

%d bloggers like this: