Traeger Ironwood 885 Pelletgrill – Unboxing

image_pdf

Traeger Ironwood er den serie der forbinder Traeger´s Proserie med Traeger´s Timberline serie som også har fået en upgrade i år. De to modeller kommer der sener i år separate blogindlæg om. Traeger Ironwood har fået et kæmpe makeover i år. Den har fået en upgrade i styringen som er identisk med den tideliger Timberline Styring. Derudover har man valgt at lave indmaden helt om i denne nye Serie. Den Nye Traeger Ironwood har fået et støre isoleringsarealer i bunden samt en ny designet flamedeflektor. Derudover har man overarbejdet side isoleringerne i denne 2019 model, og Drypbakken og dennes ophæng virker meget mere stabil end i forgænger modellen. Og et kæmpe plus som jeg syntes er at den har fået en holder på bagsiden til opbevaring af Ristene når man ikke skal bruge den. 

Traeger Ironwood 885

Den ny udgave af Traeger Ironwood 885 kommer med et grillareal på 5.710 kvadratcentimeter fordelt på de to grillriste lige som dennes forgænger.  Pilletanken kan rumme 9 kilo piller, som svarer til Traeger´s Pellets poser. Siderne i Ironwood 885 har et inderskjold som tjener til at luften imellem ydervægen og indervægen virker som en isolering. Hvilket er med til at mindske pille forbruget. Derudover har den ny Ironwood fået en nydesignet flammedeflektor som er buet nu. Styring i den ny Traeger Ironwood 885 svarer til de ældre Timberline modeller fra Traeger. Dertil kommer der et smart feature som grillrist holderne på bagsiden af grillen.

Traeger Ironwood 885 Tekniske Specifikationer

 • Temperatur-styring eller sluk af grill manuelt eller via Traeger App
 • Kører på WiFi, så grillen kan styres via android eller ios enheder
 • To Grill niveauer med porcelænsemaljerede grillriste
 • Dobbeltisolerede sider og Isoleret bunden
 • Digital temperaturstyring med en præcision på +/-3°C grader (gns. mål over en time)
 • Driftstemperaturer fra 75°C og op til 260°C
 • Super Smoke-mode, dvs. mulighed for at få ekstra røg mellem 75°C-105°C grader
 • Keep warm’-funktion
 • Pilletank med plads til 9 kg Traeger træpiller ( det svarer til en Pose Traeger træpiller )
 • Sidebord i rustfri stål med redskabsholdere
 • Fire hjul hvoraf to er låsbare
 • Elforbrug: 300 watt i de første 4 minutter og derefter 50 watt i timen
 • Grillareal: 5.710 cm2 (885 sq. inch)
 • Mål: H120 x B134,5 x L68,5 cm og 78 kg

Videoen af hele unboxing kan du se på min Youtube kanal.

Traeger Ironwood Features

Det er en helveds masse features og funktioner som Traeger´s Iornwood Serien udskiller sig med overfor andre producenter på det danske Marked. Traeger´s Ironwood Serie har flot design som læner sig op af dennes storebror Timberline 850* og Timberline 1300* syntes jeg. I kombination med dennes DOWNDRAFT EXHAUST SYSTEM, deres nye udluftningssytem, hvor man har forbedret røg cirkulation ind i grillen.

Som samtidelig bidrager det med at forbrug af træpiller bliver en del formindsket.

Billede af DOWNDRAFT EXHAUST SYSTEM fra Traeger
Billede af DOWNDRAFT EXHAUST SYSTEM fra Traeger

Desuden udskiller sig Traeger Ironwood modellerne med at de er udstyret med to Fullsitze grillriste. Det nederste grillrist kan yderlige indstilles i højden. Den kan sænkes ned på dennes såkaldte SEAR POSITION, så den sidder ret tæt på brænderskålen og bør derfor være velegnet til grillning af Bøffer og Steaks. Og de har en udtræksfunktion som man kender fra ens Ovn i køkken.

Traeger Ironwood´s Hjerte Og Dennes Individuelle Funktion

Hjertet af den nye Traeger Ironwood er helt sikkert kontrolenheden med dennes WIFI CONTROLLER, som ikke efterlader noget ønske. Med den relevante IOS eller Android app kan du styre grillen fra hvor som helst i verden. Så ikke kun fra det hjemlige WLAN, men via internettet også når du er på arbejde eller ud og handle. Derudover kan man individuel programmer nogen grillmønster som fks. 3-2-1 metoden til Spareribs. Hvordan det virker med denne WIFIRE Controller, ser vi på lidt sener.

Traeger Ironwood 885 Unboxing

Lad os nu komme igang med at unboxing og samle den nye Traeger Ironwood 885. Grillen bliver leveret på en Europalle i indkørslen. En udfordring i sig selv. Hvis man ikke har nogen form for palleløftegrej til rådighed. For Grillen alene vejer 78 kg, plus alt den ydrelige emballage og pallen.


Samling af denne Traeger Ironwood går faktisk ret hurtig fra hånden. Lige som med de tidligere modeller, har Traeger pakket alle små dele ind i grillen. Når alt er pakket ud, har du ikke mange dele foran dig. På grund af dennes vægt vil jeg anbefale at man er to personer om at samle Traeger Ironwood Pellet Grillen. Hele samling af Ironwood 885 modellen tager ca. 30 minutter. inkl to Pilsner. For det første du møder er to huller til øllene. Og dem skal man jo lige tage i brug 🙂

Og så var der en mystisk kasse påtrykket “Start Here”.

I denne kasse befinder sig Brugermanual, Samlevejledning på Dansk, alle skruer og det værktøj man skal bruge for at samle ens nye Traeger Ironwood Det hele er pakket meget overskueligt ind så man virkelig ikke kan tage fejl. Og til sidst Sidestiverne med Traegers Logo som monteres mellem benene.

Den næste skridt er at fjerne alt ind fra grillen. Den øverste kasse indeholder sidebordet, den nederste kasse huser bene. Og så er der en Drypspand og de to grilriste samt drypbakken som skal tages ud og pakkes op.

Når alt er taget ud vipper man grillen så den ligger på bagsiden og montere bene, de er farvligt markeret så man kan ikke samle dem på grill forkert. Derefter monter man sidepladerne som forbinder benene og giver den ekstra stabilitet. Derefter kan man stille Den nye Ironwood op. Man skal med fordel være to til at løfte Grillen fordi den vejer de 78 kg når den er færdig samlet.

Nu kan man allerede fornemme hvordan den kommer til at se ud, når den er færdig samlet fordi der mangler kun sidebordet, drypspanden og indmaden på grillen som består af drypplade, og grillristene. Og så står din ny Traeger Ironwood klar.

Hvad er nyt hos Traeger´s faceliftede Ironwood model i 2019?

Det er 2 nyheder som spiller sammen, og det er den ny Styring som man allerde kender i dag fra Traeger´s Timberline Serie, dennes dertil hørende temperaturføler i cookboksen og Varmeskjold hen over brænderen.

Den nye styring i Ironwood er identisk med den tideliger styring som var i Timberline´s wifire controller, som du kan læse mere om her:

https://boemsen.com/traeger-timberline-wifire-controller-er-ikke-kun-en-app/

Varmeskjoldet som sider direkte hen over brænderskålen har fået et nyt design. Ifølge Traeger sørger den for at varmen fordeles mere jævnt i grillen. Den sidder heller ikke løst i grillen længer som ved den tidligere model. Den skal nu trykkes på plads i den nedereste isolering, som sidder rundt om Brænderen og dermed sidder i spænd.

Traeger rydder op på Terrassen

Og til sidst en forbedring der er virkelig mangler ved alle grills jeg har haft til d.d. Hvor skal man gøre af de grillriste man ikke bruger? De har altid stået i en eller anden hjørne på terrassen eller stået i vejen ved grillen. Den nye Traeger Ironwood har to kroger på bagsiden. Så du kan hænge dine grillriste der hvis du ikke bruger den. Så de kommer aldrig til at stå i vejen igen. Det syntes jeg er virkeligt en god ide som mange andre producenter kunne lære af.


Nu vil jeg gå i gang med at smide nogle kød på den ny Ironwood og sparke dæk på den. Den skal afprøve og der vil selffølige kommer en ekstra blogindlæg om dette også.

Denne Traeger Ironwood er stillet til rådighed af Backyardliving A/S, du kan læse meget mere om Traeger Ironwood og alle deres andre produkter hos Backyard living.dk:*

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette kan være er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her.

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

2 kommentarer til “Traeger Ironwood 885 Pelletgrill – Unboxing”

  1. Hej, der er faktisk en stor forskel, den nye har en bedre styring og en meget mere brugervenlig display / betjeningspanel. Den har Turbo temp som sørger for at man hurtiger kan skifte mellem temperaturene både op og ned. Den har mulighed for at eftermontere en pelletsensor som kan vise dig hvor meget piller der er tilbage i tanken. Og så er der fortaget justeringer i brændekammer i henhold til isolering og reflektor pladen hen over brænderen som giver en bedre varmefordeling.

   Hilsen Sven

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top