Traeger Timberline WIFIRE Controller – er ikke kun en App

image_pdf

Smartphone apps og BBQ er ikke noget nyt. Der er flere producenter af Bluetooth og WiFi termometre samt nogle enkelte grillproducenter, som har udstyret deres produkter med sådan en teknologi. Men også i tilbehørssegmentet findes f.eks. Flame Boss m.fl., som har bygget en controller, der regulerer luftforsyningen og har kontrol via smartphone.

HVAD ER TRAEGER`S WIFIRE-CONTROLLER

Men hvad nøjagtigt kan Traeger´s WiFIRE-controller og hvordan fungerer det? Det vil jeg vise dig i dette indlæg!

Hvis du ikke har læst mine tideliger indlæg over Traeger Timberline i kategorien MIN TRAEGER, som omhandler Timberlin 850 Unboxing og Tips & Triks under første opstart, sammen med enkelte opskrifter som er lavet på min Traeger Timberline vil jeg anbefale du læser dem først.

BETJENINGSPANEL

Traeger´s WiFIRE-system regulerer temperaturen i din Timberline Pillegrill. Det betyder simpelthen, at systemet styrer sneglen, der fører træpiller til brandkamret. På den måde er der hele tiden tilstrækkeligt med træpiller i forbrændingskammeret som dermed kan styre temperaturen til det, du har indstillet. En ventilator og en termometeret understøtter regulatoren, på denne måde garanteres der en stabil temperatur.

Grundlæggende arbejder de fleste pillegrill efter dette princip men Traeger´s WiFIRE-controller sørger også for, at du kan forbinde din smartphone med grillen og derved styre grillen via din telefon.

Traeger Timberlines WiFIRE-controller fungerer via en Amazon Cloud. Kort sagt, grillen sender de relevante oplysninger til skyen, og din smartphone henter den der. Dette gælder også for tilsvarende kommandoer (temperatur, shutdown osv.), Som du sender til grillen via appen.

WI-FI OPKOPLING

Opsætningen er meget enkel, hvis man følger følgende trin:

  1. Opret din Traeger-konto (på Traeger-app’en)
  2. På din Traeger Timberline vælger du menuen og får adgang til dennes Wi-Fi-oplysninger
  3. Forbinde din smartphone med Traeger´s indbygget WLAN (SSID og adgangskode er i Traeger displayet)
  4. I Traeger-appen (Remote) skal du vælge det lokale WLAN netværk og indtaste adgangskoden
  5. Indtast navn til din Traeger Timberline, og så er det Setup færdig!

OBS.: Det er vigtigt, at du har en stabil WLAN-forbindelse. Så det er en god ide at du dobbelt-tjekker på din smartphone, at der er godt nok Wi-Fi signal der, hvor din Traeger Timberline skal stå.

TRAEGER APPEN

Appen er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk til iOS og Android. Og man kan ikke bestille træpiller via appen, desværre. Menupunkter som “Recipes” og “Remote” er de mere interessante funktioner i appen og  under Recipes (opskrifter) finder du mange opskrifter til din Traeger Pillegrill – her snakker vi små 3000 opskrifter! Om du har en Timberline, Pro eller Bronson Træpillegrill er ligegyldigt, opskrifterne kan du bruge uanset. Er du den stolte ejer af en af de to Timberline-grill får du endnu en ekstra funktion; du kan sende opskrifterne direkte til din grill. Hvad det betyder, viser jeg dig senere så nu vil jeg bare sige, at det er smart!

For at gøre det hele endnu smarter, så kan man også forprogrammere ens egen cook. fks. hvis man laver en culottesteg hvor du ønsker at give den  ekstra røg de første 30 minutter ved 75 grader, efterfølgende ønsker du hæve temperatur til 120 grader til den har nået den ønskede kernetemperatur på 55 grader.

For at kunne betjene den egentlige WiFIRE-controller, vælger du i appen “Remote”. Til dette skal din brugerkonto være tilsluttet din grill, se punktet “WLAN-opsætning”. Via Remote har du nu mulighed for at vælge de forskellige funktioner i grillene, de vigtigste punkter er direkte på startskærmen.

PRAKTISK & SMART

En af de praktiske funktioner ved WiFIRE er, at du kan overvåge dit kød eksternt via et termometer, som medfølger. Hvis dit Pulled Pork skulle blive før klar, kan du holde det varmt via menu Punkt “Keep Warm“. I dette tilfælde regulerer Timberline grillens temperatur ned til ca. 75 grader.

Det der er rigtigt smart ved denne app er, at du kan sende opskrifterne fra appen direkte til din grill eller skrive din egen opskrift. Det betyder, at du kan sende forskellige opskriftens forskellige ’opgaver’ til grillen. For eksempel: “Super Smoke” ved 75 grader, i 3 timer, derefter uden Super Smoke ved 105 grader indtil kødet (via termometer) har en kernetemperatur på 95 grader, så snart dit kød har nået den ønskede Kernetemperatur, skifter din Timberline til “Keep Warm” -tilstand. Når du vælger en opskrift, så sørger grillen selv for at opskriften bliver fulgt – uanset om du er hjemme eller ej, og du kan følge kødet og opskriftens status på app’en.

NB.: Af sikkerhedsgrunde er det desværre ikke muligt at starte en Timberline Pillegrill via appen, men det er muligt at slukke den.

HVIS DU IKKE HAR EN SMARTPHONE!

Det er ikke noget problem hvis ikke du har en smartphone. Du kan nemlig også bruge de enkelte funktioner direkte på grillens display. Du kan endda indstille individuelle opskriftstrin på controlleren. Betjening i selve betjeningspanel er meget enkelt og intuitivt. De vigtigste funktioner som: Ignite, Super Smoke, Keep Warm og Timer kan ses og indstilles via hovedmenuen på skærmen. Via menu-knappen kan yderligere funktioner hentes og vælges via drejeknappen. Under menu er der flere oplysninger og indstillingsmuligheder blandet andet er der gemte opskrifter i Grillen, men man kan også programmere ens egen cooks lige som ved app styring.

KONKLUSION OG FØRSTE ERFARINGER

Efter jeg har været lidt skuffet over integrationen af ??Weber iGrill3 sammen med den nye Genesis II, må jeg sige, at WiFIRE-controlleren er meget mere gennemtænkt. Selvfølgelig kan man ikke sammenligne de to systemer, men hvis jeg hører ordet integration, forventer jeg noget mere end en grilltermometer der har en tænd & slukke funktion for grillens lys via en bluetooth opkobling.

Tilbage til den nye Traeger WiFIRE og mine tidlige erfaringer: Betjening af ??appen er virkelig super enkel og adgangen til grillen, når man ikke er hjemme, er en god ting. Jeg kan godt lide, at jeg aktivt kan gribe ind i og styre temperaturen på grillen, holde grillmaden varm mm ved at trykke på en knap på mobilen, selvom jeg ikke er nærheden af grillen.

I øvrigt henter Traeger Timberline automatisk softwareopdateringerne – alt du skal gøre er at tænde den og oprette forbindelse til internettet. Personligt ville jeg finde det bedre, hvis jeg selv kunne starte opdateringen manuelt eller slukke for den automatiske opdatering.

Om man har brug for en app styring og den teknologi, der er bag, er et helt andet emne, som alle skal gøre op med sig selv for sig selv. Der findes forskellige meninger om temaet “Technologi & BBQ”. Hvis man ikke har lyst til cloud, smartphone osv., kan man selvfølgelig også bruge en Timberline uden en smartphone-opkobling.

Min første konklusion er virkelig positiv. Jeg nyder virkelig den nye Traeger Timberline hver gang, jeg bruger den! Jeg kan godt lide smartphone-opkobling, og hvis jeg er ærlig, vil jeg ikke undvære den mere. Jeg er nysgerrig på fremtidige opdateringer, som med sikkerhed kun vil forbedre grillens funktioner.

Du kan læse mere om alle Traeger Modeller og deres tilbehør her:

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

1 kommentar til “Traeger Timberline WIFIRE Controller – er ikke kun en App”

  1. Pingback: Traeger Ironwood 885 Pelletgrill - Unboxing • Danish BBQ

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top