Napoleon TravelQ 285 Bordgrill – til dig på farten

image_pdf

(Indeholder Reklame)

Napoleon TravelQ 285* Bordmodellen er nærmest identisk med alle andre TravelQ 285* modeller. Den skiller sig dog lidt ud. Nemlig når vi kommer dertil hvor vi der er brug for plads i bilen eller campingvogn. For her fylder den seriøst ikke særligt meget. Faktisk ikke meget mere end en almindelig mindre rullekuffert. Det vil sige til den her Grill finder du altid plads enten i bilen eller campingvogn.  

Napolen TravelQ 285 Bordgrill

Der er ikke meget at skrive om når det gælder unboxing faktisk for den er færdig samlet og mere eller mindre klar til brug. JA det er sku vild nok den er grillklar på under 5 minutter fra du åbner boxen den leveres i, til du kan fyre op for den og tilberede din første måltid på den. 

Det hvad jeg syntes der er mest praktisk ved den er at den kan køre på de små gasdåser som kan købes i alle byggemarkder, og isenkram butikker. Men man kan også tilkøbe en flaske adapter då du kan bruge en helt almindelig 10 eller 11 kilogram gasflaske. 

temperatur og gasforbrug

Tja nu tænker du sikkert ok sådan en lille gasdåse på de der 470g gas. Den kan den sku da ikke blive meget varme af og man kan nok ikke grille særligt meget med en af de dåser. Der har du tildels ret. Men en ting er sikkert den kan blive varmt meget varmt den kører nemlig temperatur skalaen helt ud +350 grader. 

Ulempen sådan en dåse holder max 2 timer hvis man griller medfuld skrue det vil sige direkte varme hele vejen. Men det gør man sjældent. På min første weekend tur fra Fredag til Søndag og 3x grillning har jeg brugt næsten 2 dåser gas. Hertil skal siges den har stået den første time med fuld varme på for at blive brændt af. Så allerede der har den ædt meget gas. Men det er så kun en gang man skal det. Jeg har også brændt ristene rent efter hvert grillning hvor den igen stod 15 mintter med fuld blus på bægge brænder. Så alt i alt hvis man ikke skal brænde grillen af. for at fjerne evtl olie og andet fra produktion og heller ikke brænder ristene rent efter hvert tilberedning. Ja så vil den nok kun haft brugt 1 dåse gas til 3 gange aftensmad, Og nej det var ikke pølser alle tre dage. Se selv.

Fredag: Cote de Duroc af Dansk Duroc grise dertil grillet majs, foliekartofler, grilledehavarti ost.
Lørdag: Cote de Boeuf af amerikansk ribeye på ben, dertil flødekartofler og blandet grønt.
Søndag: alm. grillpølser grillet fetaost og kartoffelsalt

Napoleon TravelQ 285 tilbehør

Der findes faktisk meget tilbehør til sådan en TravelQ fra stegeplade, brødholder til Rotisseri og pizzasten. Det vil sige man seriøst ikke går ned på udstyr når man nu er på camping. For der findes alt til denne lille gasgrill som man kender fra de store gasgrills. Så der er sriøst ingen undskyldninger længer ikke til at køre sammen show over for camping naboen som der hjem ved ens naboer… Det gælder bare om have det rette udstyr med og så kører grillen. Som du kan se der kan være meget på sådan en TravelQ 285. Og hvis der er en ting man ikke skal, er nemlig at gå ned på udstyr 😉 

TEKNISKE EGENSKABER VED NAPOLEON TRAVELQ 285

Før vi begynder med den faktiske gennemgang får du et lille overblik over de vigtigste detaljer.

 •  To individuelle brændere i 304 rustfri stål
 • JETFIRE™ tændingssystem
 • Integreret ACCU-PROBE™ termometer
 • To-delt WAVE™  grillrist i støbejern
 • Låg i sort udstanset aluminium
 • Tæt og smart design, som er let at transportere
 • Praktisk låsbart håndtag
 • Medfølgende regulator til små engangs-gasdåser med gevind
 • Grillareal: 55 x 37,5 cm
 • Mål: H40 x B69 x D52 cm og 12,5 kg
 • Napoleon® 10 Years Limited garanti

Du kan læse meget mere om Napoleons TravelQ Serie på Backyardliving’s Hjemmeside*. Som er den danske distributør af Napoleon Grills i Danmark.

Leveringsomfang NAPOLEON TRAVELQ 285 GASGRILL

Gasgrillen er født med to aftagelige støbejernriste. I låget sidder termometeret – så det er ganske standard. Grillen bruger i udgangspunktet de små gasdåser, som man også bruger til ukrudtsbrændere.  Som et ekstra tilbehør kan du købe et konverterings kit, så du kan bruge almindelige gasflasker i stedet for de små gasdåser. Det vil jeg anbefale dig at gøre med det samme! De små gasdåser, som er identisk med dem til ukrudtsbrændere, vil jeg virkelig kun benytte mig af, hvis vi tager på stranden eller andre steder hen, hvor man ikke altid kan slæbe en stor gasflaske med.

Noget af det fede ved denne grill er, at man kan bruge grillen som en mobil enhed, uden at man skal slæbe en stor gasflaske med. På den anden side; hvis du vil bruge grillen hjemme på terrassen er det fuldstændig upraktisk med de små gasdåser. Som løsning tilbyder Backyard Living, som har distributionen af Napoleon i Danmark, en tilslutningsadapter med trykreducer, som kan sættes på de almindelige gasflasker. Absolut uundværlig for dig, hvis du skal på en længere campingferie eller vil blot grille på terrassen. Yderlige er der mulighed for at man kan købe en stegeplade som man kan skifte ud med et af de alm Gillriste. Som er ganske praktisk ug udvider dens anvendelses muliged drastisk til det positive.

HVAD UDGØR NAPOLEON TRAVELQ 285?

Selvfølgelig er den allerede nævnte mobilitet en af ??de vigtigste funktioner ved grillen. Selvom grillens vægt og størrelse kan være en ulempe i forhold til andre grill på markedet, fx Cobb Grill eller Lotus Grill, er der et par ting, der gør denne Napoleon til en fuldt ud konkurrencedygtig grill, som både fungerer mobilt og stationært. Meget klodset begynder vi med antallet af brændere. Den har to brændere, som er lavet i 304 rustfri stål, og hver er anbragt i en cirkel. Som et resultat heraf opvarmes grilloverfladen godt og hurtigt. De to brændere giver også mulighed for meget nemt at lave indirekte grillning og det er derfor muligt at give bøffen de elskede grillstriber på den ene side. Mens grøntsager på den anden side koger indirekte som i ovnen.

RIGELIGT MED POWER

Dette er en sjældenhed, især i den mobile sektor. Derudover har de to brændere rigtig kraft. 4,1 kW lyder ikke så voldsomt, og er meget mindre i forhold til de store grill. Men set i forhold til dette lille grillområde er det meget. På bare 10 minutter formår Napoleon TravelQ 285 at komme op på 250 °C inde i grillen. Det er hurtigere end en grillstorebror kan gøre. Drypbakken, der er fastgjort under grillen, sikrer at bordet eller gulvet ikke svines til og den kan let trækkes ud og vaskes – også i opvaskemaskinen da den er lavet i rustfri stål. Alle dele af Napoleon TravelQ 285, der skal rengøres er ekstremt nemme at nå eller fjerne.

PRAKTISK OG PLADSSPARENDE

Det praktiske ved denne grill fra Napoleon er, at dennes ben som kan klappes op under grillen. Det vil sige at grillen fylder minimalt når den ikke bruges. Det tager derudover kun 5 minutter at samle den, man blot skal blot pakke den ud fjerne beskyttelse og så er du klar.

SMART OG HOT

Den her Grill har Napoleons fantastiske JETFIRE™ tændingssystem som man kender fra de store Gasgrills. Man tænder let og sikkert de enkelte brændere ved et let drej på tændningsknapperne. Grillristen er todelt så man kan skifte den ene side ud mod en stegeplade fks. som gøre grillens anvendelses mulighed meget mere fleksibel. Pga dennes lave låg kan man banke temperaturen i grillen op på over 315 grader bare ved hjælp af en gasdåse. Som man bruger til ukrutsbrænder fks. Som jeg personligt syntes er meget imponerende.

Konklusion

Napoleon TravelQ 285 overbeviser med nogle fremragende funktioner i forhold til andre mobile grill. Først og fremmest imponerer den med to separate gasbrændere med 4,1 kW ren power. Som skrevet er det mere end nok til den lille grill. Direkte og indirekte grillning er ikke noget problem og grillresultaterne er rigtig gode. Især alsidigheden ved at kunne bruge grillen som en mobil enhed med en lille gasdåse eller en stationær grill med en stor gasflaske gør dette til en alsidig grill i dens egen klasse. Kvaliteten og forarbejdningen er meget god. For mig er det den mest alsidige mobile grill til 4 personer.

Klik på Billede for at finde din nærmeste forahndler

Napoleon TravelQ er stillet til rådighed af Backyardliving A/S* som er den danske Distributør af Napoleon grills.

“ALLE LINKS MARKERET MED * ER AFFILIATE LINKS / ELLER AFFILIEREDE LINKS (REKLAME). DETTE ER EN PERSONLIG ANBEFALING. YDERLIGERE INFORMATION FINDES HER.

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top