Review af Napoleon TravelQ 285 – en grill til dig på tur

image_pdf

Napoleon TravelQ 285 er en relativt lille gasgrill med to brændere. Grillen kan anvendes som både stationær grill og mobil grill. I min anmeldelse af grillen fremhæver jeg de positive såvel som de negative funktioner ved Napoleon TravelQ 285. Napoleons TravelQ-model er en lille fix grill, som kan tages med på farten uden at man skal gå på kompromis med sig selv fordi den har to brænderør. Derved kan den mestre endda vanskeligere sager, som indirekte grillning af fx en lille flæskesteg. Napoleons TravelQ-model er den ideelle grill til en familie på fire personer. Som elsker at være ud i naturen, og nyder weekender og ferie i campingvogn, camplet eller telt. Men den er også ideal til dig, der bor ind i byen med en lille altan eller terrasse, da den her model kan klappes sammen, lige som et strygebræt, og stilles i hjørnet. Takket være denne funktion kan grillen virkelig placeres alle steder.

Tekniske egenskaber ved Napoleon TravelQ 285

Før vi begynder med den faktiske gennemgang får du et lille overblik over de vigtigste detaljer.

  • Antal brændere: 2
  • Total brændeffekt: 4,1 kW
  • Grillareal: 1838 cm²
  • Brændstoftype: Propangas
  • Dimensioner (længde x dybde x højde): 74 x 47 x 38/64 cm

Du kan læse meget mere om Napoleons TravelQ Serie på Backyardliving’s Hjemmeside*. Som er den danske distributør af Napoleon Grills i Danmark.

Udstyr Til Napoleon TravelQ 285 gasgrill

Gasgrillen er født med to aftagelige støbejernriste. I låget sidder termometeret – så det er ganske standard. Grillen bruger i udgangspunktet de små gasdåser, som man også bruger til ukrudtsbrændere.  Som et ekstra tilbehør kan du købe et konverterings kit, så du kan bruge almindelige gasflasker i stedet for de små gasdåser. Det vil jeg anbefale dig at gøre med det samme! De små gasdåser, som er identisk med dem til ukrudtsbrændere, vil jeg virkelig kun benytte mig af, hvis vi tager på stranden eller andre steder hen, hvor man ikke altid kan slæbe en stor gasflaske med.

Noget af det fede ved denne grill er, at man kan bruge grillen som en mobil enhed, uden at man skal slæbe en stor gasflaske med. På den anden side; hvis du vil bruge grillen hjemme på terrassen er det fuldstændig upraktisk med de små gasdåser. Som løsning tilbyder Backyard Living, som har distributionen af Napoleon i Danmark, en tilslutningsadapter med trykreducer, som kan sættes på de almindelige gasflasker. Absolut uundværlig for dig, hvis du skal på en længere campingferie eller vil blot grille på terrassen. Yderlige er der mulighed for at man kan købe en stegeplade som man kan skifte ud med et af de alm Gillriste. Som er ganske praktisk ug udvider dens anvendelses muliged drastisk til det positive.

Hvad udgør Napoleon TravelQ 285?

Selvfølgelig er den allerede nævnte mobilitet en af ??de vigtigste funktioner ved grillen. Selvom grillens vægt og størrelse kan være en ulempe i forhold til andre grill på markedet, fx Cobb Grill eller Lotus Grill, er der et par ting, der gør denne Napoleon til en fuldt ud konkurrencedygtig grill, som både fungerer mobilt og stationært. Meget klodset begynder vi med antallet af brændere. Den har to brændere, som er lavet i 304 rustfri stål, og hver er anbragt i en cirkel. Som et resultat heraf opvarmes grilloverfladen godt og hurtigt. De to brændere giver også mulighed for meget nemt at lave indirekte grillning og det er derfor muligt at give bøffen de elskede grillstriber på den ene side. Mens grøntsager på den anden side koger indirekte som i ovnen.

Rigeligt med Power

Dette er en sjældenhed, især i den mobile sektor. Derudover har de to brændere rigtig kraft. 4,1 kW lyder ikke så voldsomt, og er meget mindre i forhold til de store grill. Men set i forhold til dette lille grillområde er det meget. På bare 10 minutter formår Napoleon TravelQ 285 at komme op på 250 °C inde i grillen. Det er hurtigere end en grillstorebror kan gøre. Drypbakken, der er fastgjort under grillen, sikrer at bordet eller gulvet ikke svines til og den kan let trækkes ud og vaskes – også i opvaskemaskinen da den er lavet i rustfri stål. Alle dele af Napoleon TravelQ 285, der skal rengøres er ekstremt nemme at nå eller fjerne.

Praktisk og pladssparende

Det praktiske ved denne grill fra Napoleon er, at den er fastmonteret på sit bord og stativ, som kan klappes op og sammen som et strygebræt. Det vil sige at grillen fylder minimalt når den ikke bruges. Et andet plus er, at den har store hjul så den er virkelig nem at få med til alle mulige og umulige steder. Det tager derudover kun 10 minutter at samle den, man blot skal montere hjulene og sidebordet og så er den klar til afgang.

Smart og Hot

Den her Grill har Napoleons fantastiske JETFIRE™ tændingssystem som man kender fra de store Gasgrills. Man tænder let og sikkert de enkelte brændere ved et let drej på tændningsknapperne. Grillristen er todelt så man kan skifte den ene side ud mod en stegeplade fks. som gøre grillens anvendelses mulighed meget mere fleksibel. Pga dennes lave låg kan man banke temperaturen i grillen op på over 315 grader bare ved hjælp af en gasdåse. Som man bruger til ukrutsbrænder fks. Som jeg personligt syntes er meget imponerende.

Kritik af Napoleon TravelQ 285

Jeg ønsker at have godt med grillplads når jeg er på tur og derudover at kunne grille direkte/indirekte, at grillen er hurtigt klar til at bruge hurtigt, osv. Alt det får jeg bestemt af denne fede mobile grill. Men der også punkter til forbedring – afhængig af dit grillbehov.

Pladskrævende på Bilferie

Jeg har allerede nævnt nogle af de negative punkter:  Vægten og grillens ret store dimensioner. Èn person er næppe i stand til at bære den over lange afstande. Det gode er dog, at det behøver man heller ikke, da den kan klappes sammen og har nogle gode stabile hjul – så du trækker den bare med rundt som en sækkevogn. På grund af at grillen er fastmonteret til klapstellet optager den en del plads i bilen eller campingvognen og da den er fastmonteret kan det desværre ikke ændres. Dog fylder den ikke mere end den kan skubbes under sengen, eller stilles i badeværelse i en campingvogn eller Autocamperen. Er man derimod bare afsted i bilen kræver den sin plads, som alt andet også. Men til gengæld er det også en af ??de mest mobile grill, jeg har prøvet, og den har virkelig mange anvendelsesmuligheder.

Vindfølsomhed

Vind er normalt et stort problem når man griller. Napoleon TravelQ 285 har et ventilations hul på bagsiden og to luft indtag på hvert side. Men lukker ellers helt tæt så i forhold til andre lignende grill på markedet, er denne model ikke helt så vindfølsom min tideliger transportable grill fra et andet stort Brand. Men man skal alligevel være opmærksom på om grillen skulle gå hen og blæse ud. Ofte stiller man grillen med bagsiden mod vinden, så du ikke får vinden direkte i grillen når du åbner låget. Selvfølgelig giver ventilationshullet på bagsiden af grillen vinden mulighed for at trænge ind i grillen men som skrevet så er grillen ellers helt lukket til og derudover er der cross over tænding i grillen. Dvs at hvis vinden skulle blæse en brænder ud, så henter den slukkede brænder ild fra den brænder, der stadig er tændt.

Det er altid relevant at holde øje med om brænderen blæser ud i meget kraftig vind. Det er det selvfølgelig også på Napoleons TravelQ-serie – det er dumt at spilde gas på ingenting – så det er altid en god ide at placere grillen et sted, hvor der ikke er så meget vind. Dette har jeg haft lidt problemer med under opstarten på stranden på Rømø. Men når den er igang i nogen få minutter og er op på en vidst driftstemperatur så er problemet over. Og takket være dennes cross over henter den automatisk ild igen ved den anden brænder. Jeg har ikke oplevet at bække brænder var blæst ud på på engang. Som du kan se vor neden kan den ligevel kravle godt op i temp bare med en lille ukrudtsbrænderdåse.

Gasforbrug

Jeg var på ferie i sidste uge, 4 dage og der har vi grillet hvert dag. Her brugte jeg 1½ dåser til fire gange aftensmad. Som jeg syntes er ok, hvis man ikke har muligheden på grund af pladsmangel i bilen at slæbe en helt gasflaske med som kan tilsluttes via dennes tilslutningsadapter.

Min konklusion:

Napoleon TravelQ 285 overbeviser med nogle fremragende funktioner i forhold til andre mobile grill. Først og fremmest imponerer den med to separate gasbrændere med 4,1 kW ren power. Som skrevet er det mere end nok til den lille grill. Direkte og indirekte grillning er ikke noget problem og grillresultaterne er rigtig gode. Især alsidigheden ved at kunne bruge grillen som en mobil enhed med en lille gasdåse eller en stationær grill med en stor gasflaske gør dette til en alsidig grill i dens egen klasse. 

Kvaliteten og forarbejdningen er meget god. For mig er det den mest alsidige mobile grill til 4 personer. Det eneste minus, som jeg føler er at den har en vis følsomheden for vinden. Men kan du leve med dette punkt, får du helt sikkert en super grill til en rimelig pris.

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her “

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

2 kommentarer til “Review af Napoleon TravelQ 285 – en grill til dig på tur”

  1. Har du testet forskellen på 285 og PRO 285, altså lav og højt låg.
    Kan man godt nøjes med lav låg eller bliver man træt af det, her tænkes kun på som camping grill?

    1. Hej Dennis, på Pro 285 den med høj låg kan der laves Flæskesteg. Men hvis man tilkøber rotisseri som jeg har er den alm. 285 mere end rigeligt og det høje låg ikke nødvendig.

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top