Beef Brisket – hvad er det

image_pdf

Så kommer spørgsmålet, Hvad er en Brisket? Først og fremmest er Beef Brisket en muskel, der løber langs koens bryst. Denne muskel fortager en masse tungt løfte (bogstaveligt talt). Dyret bruger det til at gå, løbe, skubbe sig væk fra jorden og meget mere. Og det er derfor et meget hårdt kødstykke. Med andre ord det er perfekt til low &slow grillning. Den langsomme og stabile stigning i temperatur og træets røg bearbejder og blødgør denne stramme muskel, og efterlader en fantastisk smag af oksekød. Hvis du nogensinde har smagt en rigtig godt Brisket, kommer du ikke til at glemme det igen. En stor Brisket som man selv laver fra bunden er som kokain, bare af kød. Jeg er ærlig talt afhængig af denne udskæring.

Beef Brisket – hvad er det?

Beef Brisket er den engelske betegnelse for oksebryst, der normalt tilberedes i en Smoker ved lav temperatur over lang tid. Den Amerikanske Brisket udskæring er lidt speciel og svarer til to udskæringer som vi kender i Danmark nemlig spidsbryst og tykbryst. Spidsbryst kan sagtens købes hos slagterne (og ind imellem i supermarkederne), mens tykbrystet ofte ryger i kødkværn og ender som hakket oksekød. En ægte Beef Brisket kan ikke sammenlignes med de Beef Brisket som sælges i Rema, Lidl og Co. For det er ikke andet end alm spidsbryst i en modificeret udgave. En ægte US-importeret Brisket starter ved 4kg og skal virkelig købes i en special butik og ikke i et Supermarked.

Beef Brisket – hvor er forskellen

En brisket kan købes i mange former og størrelser, så sørg for at vide, hvad du går ind til, når du skal igang med at handle Brisket. Hvis du ønsker at lave en hel Brisket så snakker vi om  4-6,5kg. En Fuld Packer Brisket, man kan også købe Brisket hvor Pointen er blevet fjernet (min favorit del)! Disse kan stadig tilberedes ved low & slow og og give et smukt resultater, men ærligt talt så laver man en Brikset på grund af dennes fedtindholdt. Nogen mennesker kan lide Flaten for sig selv. Jeg har prøve flere forskellige typer Brisket, før jeg vidste hvad jeg virkelig elskede. Hvis du nogensinden kommer til USA så skal du virkelig gå ind et BBQ restaurant og bed om et stykke af den magre Brisket og et stykke fedt Brisket så kan du vurder hvad du virkelig kan lide! 

Full Packer Brisket – hvad er den ægte vare.

Hvor begynder jeg? Ved en rigtig god slagter. Herhjemme i Danmark er der næsten ingen Slagter der kan skære en brisket som hvis den kommer fra USA. Derfor køber altid en førsteklasses USDA-Prime Brisket eller dem fra Greater Omaha, og de har vist sig at være fantastiske. Og dem kan man kun få på nettet desværre i Danmark. Jeg håber stadig på at få finger i en ægte Kobe eller Wagyu Brisket (så hvis du er en af de super kødpusher herhjemme i Danmark som har en af de to varianter af Brisket, tjek min kontakt info og smide mig en mail!) Det enmmeste er du bestiller din Brisket på nettet om Onsdagen så har du den hjem om Fredagen hvor du kan Trimme og Rubbe den så den er klar til en tur på grillen om lørdag. 

Nu har det Grundlæggende vide om en Brisket! Hold øje med resten af mine posts i den kommende uge. Her vil jeg komme ind på punkterne helt fra trimning vider til forberedelse røgning samt udskæring og servering af en Fuld Packer Beef Brisket. Jeg har alle de oplysninger, du nogensinde har brug for, for at komme igang! 

Her kan du læse om hvordan man trimmer en Beef Brisket:

Beef Brisket – sådan trimmer man en ægte Full Packer

Full Packer Brisket – fremgangsmåde trin for trin

Beef Brisket – sådan skæres den rigtigt ud

Brisket Burnt Ends – er seriøst gudernes Slik

Pastrami – gør det selv – New York Style Pastrami

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

7 kommentarer til “Beef Brisket – hvad er det”

  1. Pingback: Beef Brisket - sådan trimmer man en ægte Full Packer • Danish BBQ

  2. Pingback: Full Packer Brisket - fremgangsmåde trin for trin • Danish BBQ

  3. Pingback: Beef Brisket - sådan skæres den rigtigt ud • Danish BBQ

  4. Pingback: Boemsen´s Top 10 Opskrifter fra 2018 • Danish BBQ

  5. Pingback: Flat Brisket - Ægte US Brisket - Step by Step • Danish BBQ

Skriv et svar

relaterede indlæg

Fyldt Cuvettesteg

Fyldt Cuvettesteg

Cuvettesteg er en af ??de bedste stykker kød man kan grille. Men denne Cuvettesteg fyldt

Læs mere
Hangover Brød - 100% Kaloriebombe

Hangoverbrød – 100% Kaloriebombe

Hangoverbrød – 100% Kaloriebombe Advarsel den her opskrift kan medføre akut sofa behøv;) Men når

Læs mere

Cote de boeuf – Ribeye på ben

Cote de Boeuf er en Ribeye med ben. Den her er så lidt speciel da

Læs mere
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.