fbpx

Beef Brisket – sådan trimmer man en ægte Full Packer

Trimming er en væsentlig del af enhver Beef Brisket, fordi den påvirker hele madlavningsprocessen. For meget fedt på toppen resulter i at der ikke kan indtrænge nok røg i kødet og din Bark “skorpe” bliver ikke 100%. Trimmer du den for tyk eller for tynd kan du risikere  at den bliver ujævnt stegt. Hængende stykker af kød eller for meget fedt. Som er blevet efterladt efter slagtning og udskæring? Vil man ende med tørre pletter og brændte kanter. Håber jeg har bragt det på punktet at det er meget vigtigt at trimme en Beef Brisket rigtigt!

Trimning af en ægte Full Packer Beef Brisket

Trimning / afpudsning er et afgørende skridt i brisket-spillet, så gør det godt og grundig! Hvordan du trimmer dit kød påvirker, hvordan det tilberedes og i sidste ende hvor godt det kan slices og serveres (mere om det senere i den kommende uge.) Lad være med at stresse dig selv det kan ikke svare sig! Hvis du trimmer lidt for meget eller ikke nok af din Beef Brisket, gæt hvad der sker? Nemlig den er ikke i top form, men pyt det ved dine gæster ikke. Jeg trimmede heller min første Beef Brisket rigtigt, og det vil du sikkert heller ikke gøre. Men hvis du følger denne vejledning vil du helt sikkert komme frem til et fremragende resultat første gang! Hvis du vil vide mere om Brisket så se her “Beef Brisket – Hvad Er Det

Beef Brisket – sådan trimmer du din Brisket trin for trin.

Så nu hvor jeg har gjort dig tilstrækkeligt nervøs, begejstret måske taget din selvsikkerhed, lad os komme i gang med den her Full Packer Beef Brisket! Du skal bruge et stort skærebræt et virkelig stor skærebræt. 

Jeg vil lige advare dig inden! Der er rigtig meget afpuds på ægte Beef Brisket. Man kan ikke lave en Full Packer Brisket uden. Så vær forberedt på at du kan risikere at trimme op til 1 kg. I nogen tilfælde endda mere, men det er virkelig alle pengene værd.

Fjern plastemballagen og tag et kig på din brisket. Du ser et stort lag af fedt, (kaldet fedthætten) på toppen af ​​din brisket. Vend den om (lettere sagt end gjort, haha!) Her ser du lidt kød som er dækket med en sølvhud og en stor fedt knude. Den lange tynde, rektangulære side af din brisket betegnes som FLAT. Den knobbede, muskuløse, kantede ende af din Brisket betegnes som POINT. Nå men nok snak om det vi skal i gang. Tag dit yndlingskniv. Det skulle gerne være et meget tynd filetkniv og super skarp. Det er vigtigt at det er meget skarp! – Så skal der trimmes.

  1. Nu når vi går igang med trimning, skal du ikke blive skør og begynde at hakke ting ud. Her gælder det at mindre er mere så ja det kommer til at tage tid. For, du kan altid tage mere væk, men du kan ikke sætte kød på igen. Så pas på med det du laver og tage en skrit af gang. til det hele er afpudset. Og kun den store fedtknude er tilbage.
  2. På din POINT har du en store, næsten måneformet, stykke rent fedt. Brug din hånd ved at arbejde med fingerspidserne ind i den indre kant af det fedtstykke. der hvor knivet ligger på billede. Løft den langsom op, imens lader du din kniv glide imellem din brisket og fedtet. Arbejde med din kniv frem og tilbage (i en savbevægelse) samtidig med at du løfte fedtstykket med din hånd. Når du har fjernet størstedelen af ​​dette store stykke fedt. Skal du bruge dit kniv til finpudse din Brisket. Du behøver ikke at skære alt fedtet af brystet og efterlade et krater. Det meste af dette vil smelte væk, under tilberedning. Men vi vil gene have en ensartet bunde på vores Brisket for en bedre tilberedning. Se billede! 

  3. Brug nu din kniv til at fjerne de sidste sølvhud rester og de resterende store fede stykker. Samtidlig benytter vi lejligheden og trimmer hjørnerne, så de er lidt mere afrundede. Dette forhindrer disse hjørner i at tørre ud, krybe op og bliver branket. Undersiden af ​​din Beef Brisket er nu godt trimmet og smuk. 

  4. Nu vender vi vores Brisket om igen så vi ser fedthætten på toppen af ​​din brisket. Brug din super skarpe kniv, og trim fedthætten ned til den er ca. 0,5 – 1cm tyk. Dette er ikke raket videnskab, men ved at se på din brisket fra siden, kan du begynde at se hvor fedtet er tykkere og har brug for lidt trimning og hvor det er tynd nok til at du kan lade det være. 
  5. Giv din Brisket en ekstra gang opmærksomhed med dine øjne og føle det med dine hænder. Det skal se ret ensartet ud på FLAT siden. Og være godt trimmet uden mærkelige stykker, der let kan brænde af på POINT siden. 

Sådan så er det trimmet! Har du eventuelle spørgsmål, så skriv en kommentar her på bloggen eller tag mig i din Brisket trimnings succes på Facebook eller på Instagram.

Sådan tilberder man en Beef Brisket:

Full Packer Brisket – fremgangsmåde trin for trin


Related Posts4 thoughts on “Beef Brisket – sådan trimmer man en ægte Full Packer”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers

%d bloggers like this: