fbpx

BBQ Wagyu Beef Short Ribs – ægte US style Low & Slow

BBQ Beef Short Ribs – af australsk WAGYU kød. Disse oksekøds Ribs indeholder nogle alvorlige smag. Wagyu Beef Short Ribs, er grade F1, mbs 3-5 og stammer fra producenten Aaco i Australien. De er seriøst det der kaldes toppen af poppen, når vi leger i Beef Ribs klassen. De er fantastisk marmoreret som resulter i en smagseksplosion når de er rigtigt tilberedt. 

Wagyu Beef Short Ribs fra Aaco
Wagyu Beef Short Ribs fra Aaco

Jeg har valgt dennegang at krydre dem med en købe Rub. Det blev Traeger Beef Rub, derefter mopped med æblejuice for at holde dem fugtige. De er tilberedt ved low & slow  til den ømme perfektion. Hvorfor jeg har valgt en købe Rub til denne opskrift er enkelt “real US style Low & Slow BBQ” kræver ægte Amerikanske krydderiblandinger. I hvertfald i dette tilfælde, selvom kødet er fra Australien.

BBQ Beef Short Ribs – Opskrift

 • til 4-6 Personer
 • forberedelsestid: 15 minutter
 • tilberedningstid op til 10 timer

Ingredienser:

Forberedelse af dine BBQ Beef Short Ribs

 • Hvis din slagter ikke allerede har gjort det, skal du fjerne den tynde sølvagtige hinde fra knoglesiden af ​​dine Beef Ribs. Det gør du ved at stikke med bagsiden af en teske under hindet ved alle ben fra bække sider og løsne hindet.
 • Brug et styk køkkenpapir til at få et fast greb om hindet, og træk det af. På billede her kan du se forskellen.
 • Jeg krydder begge sider af mine Ribs med Traegers Beef Rub. Jeg gnider altid lidt madolie ind i kødet inden jeg krydder dem. For at sikre mig at min BBQ Rub bliver der hvor den skal være nemlig på kødet!

Jeg laver mine Wagyu Beef Ribs på min Traeger Timberline. Du kan læse meget mere om min Timberline her på Bloggen under “MIN TRAEGER

 • Starter din Traeger Træpillegrill. Indstiller temperaturen til 105°C grader i en Traeger Timberline og aktiver Super Smoke. Er det en almindelig Træpillegrill indstilles den til 107°C grader.
 • Når grillen har nået den ønskede temperatur placerer du dine Beef Short Ribs på den nedderste grillrist, med bensiden nedad. Nu heder det at holde tungen lige i munde fordi det tager mellem 8 og 10 timer at tilberede ægte US style BBQ Beef Short Ribs.
 • I de 8 til 10 timer skal du alle 60 minutter, sprøjte eller moppe dine Beef Ribs med æblejuice, indtil den ønskede Kernetemperatur af 95°C grader er nået. Ja det bliver en laaaaaaang dag ved grillen, dejligt ikke? Men i sidste ende vil du blive belønnet med et fantastisk resultat af Ægte Amerikanske BBQ. 
  Wagyu Beef Short Ribs efter 1 time på Traeger Timberline
  Wagyu Beef Short Ribs efter 1 time på Traeger Timberline
  Wagyu Beef Short Ribs efter 5 timer på Traeger Timberline
  Wagyu Beef Short Ribs efter 5 timer på Traeger Timberline
  Wagyu Beef Short Ribs efter 10 timer på Traeger Timberline
  Wagyu Beef Short Ribs efter 10 timer på Traeger Timberline

Når dine Beef Ribs har den ønskede Kernetemperatur på 95°C grader, skal de hvile sig under et viskestykke i ca. 10 minutter på skærbrættet. Skær dem derefter mellem de enkelte ribben. Og så er de klar til servering.  Du vil blive belønnet med et fantastisk resultat af Ægte Amerikanske BBQ. God fornøjelse!

Til Ægte Amerikansk BBQ serverer man Mac & Chees, opskriften finder du her:

Den perfekte Mac and Cheese – opskrift til ægte amerikansk BBQ

 


Related Posts2 thoughts on “BBQ Wagyu Beef Short Ribs – ægte US style Low & Slow”

 • Hej Boemsen

  Jeg har købt nogle wagyu short ribs, men har desværre ikke en smoker eller grill. Har du erfaringer med brug af ovn?
  Er det muligt, at benytte samme fremgangsmåde bare med en ovn?
  Altså sætte ovnen på grill eller varmluft og stege short ribs ved 100 grader med et stegetermometer i 10 timer, også moppe dem med æblejuice hver time.

  Håber du kan hjælpe 🙂

  Mvh. Jakob

  • Hej, jeg har ikke prøvet det men hvis du kører den ved varmluft og har et fad med vand under dine shortribs burde det fungere. Dog vil du ikke have røgsmagen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: