Napoleon Rogue 525 SE – Review

image_pdf

Denne Blogindlæg indeholder produktplacering*

Den nye Napoleon Rogue 525 Special Edition er blevet rullet ud i år. Og jeg vil gerne vise dig, hvad den kan, hvordan den ser ud, hvilke funktioner, der er tilgængelige, og hvad der er bedre eller dårligere end dens forgængere. Så læs med og bliv klogere på det, der kaldes efterfølgeren til LEX485.

Napoleon Rogue 525 SE – Hvad kan den nye Special Edition?

Inden vi kaster os ud i de enkelte detaljer og nørder i dybden, vil jeg kort ridse op, hvad grillen kan, så vi alle er med på, hvad Napoleon Rogue 525 SE* tilbyder.

Napoleon Rogue 525SE model 2020
Napoleon Rogue 525SE model 2020

Facts om den nye Napoleon Rogue 525 SE

 • Fire individuelle brændere i 304 rustfri stål
 • Stor Sizzle Zone™ sidebrænder
 • Infrarød bagbrænder
 • Lys i knapper
 • Ekstra højt låg
 • JETFIRE™ tændingssystem
 • WAVE™ grillriste i rustfri stål
 • Integreret ACCU-PROBE™ termometer
 • Sear Plates™ i 304 rustfri stål
 • Nedfældelig sidebord med redskabsholdere
 • Isoleret grill-låg med logo indvendigt
 • Stor varmehylde til fx brød
 • Integreret oplukker og flytbar udvendig marinadehylde
 • NAPOLEON® 15 års Limited garanti
 • Forbrug: 25,6 kW
 • Primært grillareal: 60 x 45 cm
 • Sekundært grillareal: 37 x 24 cm
 • Mål: H123 x B144 x D64 cm og 79 kg

Nyheder i den nye Rogue 525SE model 2020

Der findes en tidligere version af Rogue SE men der er sket en del siden 2019-udgaven. Med grillens opdaterede design læner den sig op ad Napoleons Prestige PRO-serien*. Især knapperne har ikke kun ændret sig i farve, men også med hensyn til følelsen når man rør ved dem. De føles mindre som plast, der er mere grip, takket være deres gummiarmering, som man kender fra PRO-serien. Belysningen er også forbedret markant.

I stedet for et temmelig svagt glødende blåt lys, lyses kontroll knapperne, med et lyst hvidt baggrunds-lys. Dette ser ikke kun fedt ud når det er mørkt, det giver også grillen det sidste touch. Grillristene er baseret på de afprøvede Wave-rustfrie stålriste, som man typisk kender fra Napoleon. Hvis du foretrækker at benytte støbejernsriste i din gasgrill, kan man købe dem som tilbehør til Napoleon Rogue 525 SE*.

Napoleon Rogue 525SE 2020 Serie
Napoleon Rogue 525SE 2020 Serie

Formen på låget er også justeret

Ud over de visuelle ændringer blev lågformen også tilpasset så de minder mere om Prestige Pro-modellerne. Låget er ret vinklet, så det hurtigt når sin maksimale højde. Dette betyder, at der nu kan grilles større måger, endda en hel gås eller kalkun kan let passe under låget. Set op imod grill-forgængeren, LEX 485, som har en relativt flad form i grilllåget, så der er mindre plads mellem grillristene og låget i det forreste område af grilloverfladen og mere plads i den nye SE-model.

Rengøringen af ??grillen blev gjort lettere!

En stor ulempe ved rengøring før i tiden var ofte tilgængeligheden til visse dele, såsom drypbakken. Som skulle trækkes ud bagfra. Grundlæggende er det okay, men har man en støre gasgrill. Ja så står den ofte foran en væg, så de altid skulle flyttes for at komme til at rengør ens drypbakke. Dette er nu blevet ændret. Drypbakken kan nu bekvemt betjenes forfra og fjernes til rengøring. Kun den lille drypbakke under Sizzle Zone fjernes stadig bagfra. Men den fylder heldigvis heller ikke så meget. Så her behøver man ikke flytte grillen for at komme til.

Napoleon Rogue 525SE 2020
Napoleon Rogue 525Special Edition 2020

Mere fleksibilitet – nedfoldelige sidebord og større gasflasker

Napoleon Rogue 525 SE er en stor gasgrill, som uden problemer kan tilberede grillmad til en større familie. Men denne størrelse kan også være en hindring. Hvis du for eksempel opbevarer din grill i garagen eller i en haveskur, skal grillen naturligvis tage så lidt plads som muligt. Og lige præcis det er der blev tænkt på!

Begge sidebord kan foldes ned, så grillen faktisk bliver en halv meter mindre. Takket være den højdejusterbare gasflaskeholder kan en Primagaz 10 kg Primalight*, nu opbevares ind i grillen og behøver ikke længere opbevares separat ved siden af grillen. Derudover tilbyder en lille udvendig sidekurv stadig plads til små dele, marinader mm. Ud over gasflasken er der stadig nok plads i selve grillen til opbevaring af grilltænger, spatler og meget mere.

Napoleon Rogue 525SE model 2020
Napoleon Rogue 525SE model 2020

Napoleon Rogue 525 SE sammenlignet med Napoleon LEX 485

Officielt er der ingen forgænger for denne nye Rogue 525SE, men uofficielt er det Napoleon LEX 485. Begge grill har samme antal brændere, et lignende stort grillområde og ligger heller ikke langt fra hinanden prismæssigt. Ikke desto mindre er der forskelle og innovationer, selvfølgelig, som ikke alle vil kunne lide. Ud over den nye flaskeåbner, som Rogue 525 SE har på dennes sidebord, er grillområdet også lidt større end i LEX 485. Den tidligere nævnte form på grilllåget er for mig også et plus.

Dette er blevet dårligere, sammenlignet med forgængeren:

I LEX485 er der et skærebræt og en marinadeskål. I den nye Rogue 525 SE fungerer sidebordet kun som bordplads. Skærebræt og marinadeskålen er ikke længere en del af designet. Efter min mening er dette mindre problematisk, da jeg aldrig har brugt det selv.

Dette er forbedret sammenlignet med forgængeren:

Som en første forbedring falder de to knapper til den elektrisk tænding og lys i øjet. Både knappen til den elektriske tænder og knappen til at tænde lys er nu nedsænket i frontpanelet og meget let at bruge. Når belysningen er tændt, er disse to knapper også tændt. Som allerede beskrevet føles knapperne meget bedre og dyre ud. Som jeg allerede har beskrevet er låg og drypbakken blevet forbedret. En af de vigtigste forbedringer for mig er dog de sammenfoldelige sideborde. Personligt syntes jeg, at det skulle være standard ved enhver gasgrill.

Tændingen for de enkelte brænder har fungeret meget pålideligt indtil videre: Det velprøvede Jetfire-system, og den elektriske tænder til bagbrænder og Sizzel Zone. Bagbrænderen – bagbrænderen fra Prestige PRO-serien er kommet med over i SE-serien. På LEXen er det en keramisk infrarød bagbrænder. PÅ SE’en er det en infrarød bagbrænder. Cookboxen på SE’en er lavet i formstøbt aluminium, derfor holder den bedre på varmen og er lettere at rengøre end LEXens Cookbox, der er samlet og der kan derved lettere samle sig skidt der, hvor den er sat sammen. Sizzle Zonen har fået samme størrelse som i LEX, Prestige PRO. Det er muligt at hæve/sænke den. Der er mulighed for at tilkøbe en rist i rustfri stål, hvis man vil slippe for vedligeholdelsen.

Napoleon Rogue 525SE model 2020
Napoleon Rogue 525Special Edition model 2020

Afsluttende konklusion om Napoleon Rogue 525 SE

Generelt kan jeg godt lide den nye Napoleon Rogue 525 SE* gasgrill. Den ser godt ud og har et overskueligt arbejdsområde, samling af grillen gik problemfrit. Intet vinkler og rangler, kontrolknapperne er meget lette og behagelige at bruge, og belysningen på knapperne giver lige grillen det sidste. For mig er denne Rogue 525 SE en virkelig gennemtænkt grill, som jeg er ret sikker på, at jeg vil få mange gode timer ved hen over sommeren.

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her.

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top