Marinerede Svampe – Bøff eller Burger tilbehør

Whisky Marinerede Svampe er fantastisk velsmagende

De her Whisky Marinerede Svampe går fantastisk til en god Steak, men man kan også bruge dem i en burger lige hen over bøffen med ost. Bare ved tanken om de her Svampe bliver jeg sulten igen. Det gode ved det hele, du laver dem i rotisserikurv på din grill. Faktisk på sammen måde som Pommes frittes eller Flæskesvær i Rotisserikurv.

Jeg har brugt følgende ingredienser:

 • 600g blandet svampe (fks. champignion, kantarel eller rørhat)
 • 100g Løg

Marinade:

 • 30ml Whisky, rom eller cognac (er op til en selv)
 • Chiliflager, mængde efter eget valg
 • 1/2 revet Citronskal (Økologisk)
 • 1 tsk. Rosmarin
 • 1 tsk. Persille
 • 1 spsk. Salt
 • 1 tsk. Pebermix
 • 1 spsk. Sukker
 • 80 ml Olivenolie

Fremgangsmåde:

Først skylles svamperne og tørres godt og grundig med en køkkenpapir. Alt efter størelse af dine svampe, kan du vælge at halvere dem. løgene skal skæres ud i ringe på ca 5mm tykkelse.

Nu går du igang med marinaden her opløser du salt, sukker i din whisky, rom eller cognac, efterfulgt tilfører du chiliflagerne og peber. Rosmarin og persillen skal hakkes i meget små stykker som du så blander sammen med olivenolie  og de øvrige ingredienser.

Til sidst hælder du halvdelen af din marinade sammen med svamperne og dine løgringe i en skål, blander det hele godt rund og lader det trække i 30 minutter på køkkenbordet.

Ved Grillen:

Forbered din grill til indirekte varme og rotisseri, indstille den til 180-200 grader. Når de 30 minutter er gået hælder du dine marinerede svampe over i kurven, lukker den og starter rotisserispydet. Husk Drypbakken under kurven, nu skal dine marinerede svampe snore rund i 25-30 minutter ved lukket grilllåg.

Når tiden er gået kommer de til se sådan her ud. Nu kan du hælde dem over i en skål eller alubakke og tilfører resten af marinaden og blander det hele godt sammen. Så er de klar til servering.

Jeg lavede dem i sammenhæng med en lille steak som blev grillet til den var medium som efterfulgt fik nogen enkelte smokey bacon smør klatter mens den hvilede sig efter grillning. En oversigt over de enkelte kernetemperaturer finder du her.

 

 


Related Posts

Pommes Frittes på Rotisseri fra Grillen

Pommes Frittes på Rotisseri fra Grillen

Hjemmelavede pommes frittes på grillen i et rotisseri, enten bliver de sort eller slattent. Kender du også til dette problem! Det er slut nu! Her er den rette opskrift på hvordan dine Pommes Frittes lykkedes i Rotisserikurv på grillen!

Svineskanke / Skinke – sådan gør du på Rotisseri

Svineskanke / Skinke – sådan gør du på Rotisseri

Svineskank eller en hel Skinke tilberedt på rotisseri, er nok den beste Steg jeg har smagt til dags dato. Især når den tilberedes over flere timer ved mellem høj varme. Men når man laver sådan en hel skinke på små 5 kg er det meget […]Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.