Boston Butt- Pulled Pork på Pelletgrill

image_pdf

Som jeg skrev i min tidligere opskrift om Boston Butt, og i det blogindlæg Boston Butt hvad er det? Så er en Buston Butt virkelig en verden til forskel når det gælder at tilberede Pulled Pork. Ikke kun fordi du har et monster af et stykke kød. Det er også smagen der er anderledes og efter min opfattelse meget meget bedre. Grunden hertil er at en Boston Butt er et stykke af nakken og et stykke fra boven inkl. bovblad.

Fra Boston Butt til Pulled Pork på Traeger Timberline

Det man starter med er at anskaffe sig en ægte Boston Butt fks. af Danske Frilands Duroc Grise krogmodet i 14 dage, kan købes direkte ved producentens Ladegaard Duroc* i deres Gårdbutik eller hos Steak-Out.dk* som er danmarks første og førende online Butik der sælger blandet andet Boston Butt! Du børe være ops på at en ægte Boston Butt starter ved 7,5 kg og op efter. Så ja det er et rigtigt stykke kød til os Mandfolk der elsker at nørde ved grillen. 😉 Dertil skal man bruge en BBQ Rub jeg har brugt Memphis BBQ-Rub opskriften finder du her på bloggen. Og lidt solsikke olie til gnide kødet ind med.

Ladegaard Duroc Boston Butt leveret fra Steak-out.dk*

Fremgangsmåde sådan forvandler du en Boston Butt til Pulled Pork

  1. Du starter med at trimme din Butt, det vil sige på den ene side er der lidt fedt tilbage og denne fedtslag skal trimmes tilbage til en tykkelse på ca. 1 cm.
  2. Derefter gnider du din Butt ind med lidt solsikke olie så der er en tynd film over hele kødet og så Dry rubber du din Butt i din yndlings BBQ Rub. Dækker den til med staniol eller husholdningfilm og lader den stå i min 45min på køl, så krydderierne lige kan trække lidt ud i kødet. Jeg har her brugt Memphis BBQ Rub opskriften finder du her på bloggen. Grunden til jeg bruger olie under rubben er at krydderierne har nemmer ved holde fast på kødet og dermed bruger man også meget mindre Rub.
  3. Efter dine krydderierne har fået lov at trække ud i kødet, tager du den frem og stiller din rubbet Boston Butt på køkkenbordet så den kan klimatisere sig inden den skal på grillen.

Boston Butt – Fremgangsmåde ved Træpille grillen

  1. Lige efter du har taget din Butt ud af køleskabet, starter du din træpillegrill op. Indstiller den til 105 grader. og når den har kørt stabil ved denne temperatur i 15 minutter kommer du din Boston Butt på grillen. Jeg har stillet et GN fad under min butt for at opsamle alt fedt og væske fra kødet.
  2. Efter 6 timer i grillen ser du lige til kødet og placer dit Grilltermometer så du kan overvåge kernetemperatur i Boston Butt som bliver til Pulled Pork med tiden. Jeg flyttede min Butt også ned i drypbakken ved sammen lejlighed og dækket den til med Traeger Slagterpapir, for at holde den dejlig fugtigt.
  3. Efter 18 timer var jeg i mål og mit Pulled Pork er faktisk færdig. Jeg har et kernetemperatur på 93 grader. En Boston Butt skal have en kernetemperatur på 92-95 grader. Her tages den af grillen. Den skal hvile sig mindst i 30 minutter i en varmekasse inden du går igang med at trække den fra hinanden. Du får det vidunderligste Pulled Pork.

Så skal der trækkes Gris

  1. Efter den ønskede hviletid var nået er det på tid til at trække grissen. Videoen er fra opskriften hvor jeg lavede Boston Butt på Kamado Joe.[videopress MAHthi34]
  2. Her har vi så det færdige resultat, du kan se på billede er den meget saftig og har en flot røgring.
Fra Boston But til Pulled Pork inkl. bovblad.

Og sådan kan en færdig Pulled Pork Burger med hjemmebagt Bolle og Coleslaw se ud, når Pulled Pork er lavet af en Boston Butt!

Boston Butt Pulled Pork Burger med hjemmelavet bolle og coleslaw

Liste Over Udstyr Jeg Har Brugt Med Links Til Forhandler:

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her.

Boston Butt – hvad er det?

Boston Butt – er den ægte vare til Pulled Pork

Coleslaw – klassisk amerikansk coleslaw

Burger Boller, den klassiske udgave

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier
Følg Min Blog Via Email

Ved at indtaste din email adresse her. Tilmelder du dig min email liste om nye blogindlæg.

Join 4.399 other subscribers

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Følg Min Blog Via Email

Reklame

tags

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

relaterede indlæg

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.