SVINEKRONE FRENCH RACK – FANTASTISK STYKKE KØD

image_pdf

Svinekrone er et af det flotteste stykker svinekam man kan købe sig til. Denne udskæring er utrolig smagfuld, saftig og mør. Og med de afpudsede ribben er den en rigtigt Eye catcher på bordet, som man ikke lige glemmer med det samme igen.

DETTE ER SVINE KØDETS ROLLS ROYCE

En iberico Svinekrone er et fremragende kødstykke til grillen. Der yderst velsmagende, mørt, saftigt og samtidigt noget mørkere i kødet end almindeligt svinekød. Og smagen kan nærmest ikke beskrives den skal opleves. Det er virkelig et fantastisk stykke kød. Jeg har lavet denne Svinekrone på min Timberline Pelletgrill sammen med nogen Bacon Bønner og halv Hasselbagt kartofler og serveret med en Whisky BBQ Sauce.

INDGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Tilbehør:

FORBEREDELSE AF MENUEN:

Svinekrone

Du starter med at pakke din Svinekrone ud og skyller den lige under kold vand så alt snask fra posen er skyllet af. Derefter tørrer du den i et viskestykke og lader den lige få lov at få luft i ca. 15 min. Herefter gnider du den ind i Olivenolie og Rubber den efterfølgende med din African Rub. African Rub er fantastisk til Svinekød, især ved tilberedning over lidt længere tid end 2 timer. Når det er gjort stiller du den til side og lader krydderiet få lov at trække lidt ind i kødet min. 30 minutter.

Tilbehør

Bacon Bønner, er nemt og hurtigt lavet for du skal virkelige ikke bruge andet. Du vasker dine friske bønner og omvikler dem med en skive bacon som du deler på lænden. vikler den rund om 5-7 bønner og ligger dem på en bradepande med Slagterpapir eller Bagepapir. Dog vil jeg anbefale Slagterpapir da det er mere stabil.

Dine Hasselbagte kartofler forbereder du efter denne opskrift. men kommer dem ikke på grillen endnu. Den tilhørende Whisky BBQ Sauce, som jeg har brugt finder du også i en særskilt opskrift her. Saucen skal serveres varmt. Og skal helst laves 2 dage inden for at få den bedste smag.

FREMGANGSMÅDE VED GRILLEN:

 1. Jeg har indstillet min Traeger Timberline 850 Pelletgrill til 75°C grader, med SuperSmoke tændt kommer jeg Svinekronen på det nederste rist i grillen i 2 timer.
 2. Nu hæves temperaturen til 130°C grader og kartoflerne stilles ind på den midterste hylde. Og bliver i grillen indtil kødet har opnået en Kernetemperatur på 55°C grader.
 3. Hæv temperaturen yderligere til 180°C grader og stil dine bønner på den øverste hylde, luk låget igen og vent til kødet har en kernetemperatur på 60°grader.                                                                                          
 4. Tag kødet af grillen og lade det hvile i et viskestykke på bordet i 20 min inden udskæring. 
 5. Hold godt øje med dine bønner så de ikke bliver for sorte men de burde være færdig samtidig med kartoflerne når kødet er klar til servering.
 6. Nu skærer du din Svinekrone ud, det gør du ganske enkelt ved at skære mellem hvert ben.

Og her lige et stemningsbillede når det hele står klart serveret på bordet.

ET FANTASTISK STYKKE KØD

Svinekrone er virkeligt et fantastisk stykke kød, som kan varmt anbefales til enhver lejlighed, og især når den skal være nogle specielt. Om det så er når man skal hygge med vennerne eller som fødselsdags menu er fuldstændig underordnet. Men en ting er sikkert, det her måltid vil dine gæster også snakke om når de er taget hjem.

Den samlede stegetid i grillen er på små 4½ timer.

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

6 kommentarer til “SVINEKRONE FRENCH RACK – FANTASTISK STYKKE KØD”

 1. Pingback: Boemsen´s Top 10 Opskrifter fra 2018 • Danish BBQ

 2. Hej Boemsen 😉
  Lækker opskrift, har netop bestilt sådan en rack (Duroc svinekrone) som jeg skal afprøve med min familie i februar. Er blevet anbefalet en centrum temperatur på 58grader, og du skriver 66grader!? Kan du fortælle mig om hvornår de forskellige temperaturer svarer til rare, medium osv?
  Håber du kan hjælpe?
  På forhånd tak.
  Mvh. Jacob

  1. Hej Jacob, godt du faldt over den det er 60 grader hvor den skal tages af. Om du gør det ved 58 eller 60 betyder ikke det store den er bare en anelse mere Rosa ved 58 grader. Til gengæld får du en mere smagfuldt stegeskorpe ved 60 grader fordi man hæver tilberedningstemperatur de sidste 5 grader. Håber det giver mening.

   Hilsen Sven

 3. Hej Boemsen. Jeg vil lave svinekrone efter din opskrift på fredag, hvilket jeg glæder mig til, for det lyder vildt lækkert. Mit spørgsmål til dig er, jeg skal lave den i ovnen og tænker jeg vil bruge samme temperatur i ovnen, som du bruger i din grill. Er der noget jeg skal gøre anderledes, eller kan jeg følge din opskrift fuldt ud i forhold til temperatur og stegetid?
  Vh Birgit

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top