Kamado Joe Texas Chicken – Kamado Kylling

Kylling kan man næsten altid spise. Derfor er en lille lækker opskrift til hvordan du får de bedste kylling lår. Nemt og lækkert skal det vær at lave kyllinger, og det bliver de hvis du følger denne lille opskrift. Om du følger denne vejledning med en hel kylling som sidder på tronen. Eller enkelte kylling lår eller wings er underordnet. Fremgangsmåden er den samme!

 

RUB DIN KYLLING I EN BBQ RUB

Inden det hele går løst skal du marinere din Kylling, det gør du ved at gnide den ind i oliven olie og derefter drysser jeg den med min Chicken Rub. Denne methode kaldes Dry Rub, grunden til jeg bruger olie er simpel, olien bliver brugt som transportmiddel af krydderismagen ind i kødet. Derudover har den praktiske egenskab at krydderierne bliver bedre hængende på kødet og dermed bruger du ikke så meget af dine krydderier.

Jeg har brugt min Chicken Rub som du finder sammen med en del andre BBQ Rubs i menuen BBQ Rubs under Opskrifter.

Jeg begyndt at blande mine BBQ Rubs selv igen efter jeg har brugt færdige blandinger fra diverse krydderi producenter. Grunden til jeg blander selv igen er jeg får de rubs som jeg vil have dem plus den kan justeres i styrke efter min egen smag. Når din Kylling er Rubbet skal den tilbage i køleskabet mellem 2-18 timer.

SÅDAN GØR DU VED GRILLEN

Fremgangsmåde ved Grillen er simpel. Du indstiller din Kamado JOE til indirekte varme, og placerer en drypbakke med vand under kyllingen. Du indstiller din KamadoJoe grill til 130 grader, kommer nogle Røgflis eller Chunks ned til kullene. Jeg har brugt en blanding af kirsebær og whisky røg.

Der er lavet en oversigt / guide over de fleste røg varianter, som du kan læse mere om her på Bloggen. KLIK HER

Placer din kylling hen over drypbakken og lad den hygge sig på grillen i 2½ timer ved den indstillede temperatur og lukked låg. Så er du sikker på at du får et flot resultat.

NB. For at være sikkert om den er klar efter de2½ timer, skal du tjekke den i kernetemperatur. Som skal være over 72 grader!

Her er så det færdige resultat smagen er fantastisk. Som tilbehør får vi for det meste Pommes frittes som også er lavet på grillen i Rotisserikurv.

Velbekomme


Related Posts

Chicken BBQ-Rub

Chicken BBQ-Rub

Chicken BBQ-Rub Chicken BBQ-rub er perfekt til kyllingevinger og hele kyllinger. Det er en typisk texansk rub, som er meget velafbalanceret, ikke for sød og heller ikke for røget.

SPATCHCOCK CHICKEN – FLAD KYLLING PÅ GRILLEN

SPATCHCOCK CHICKEN – FLAD KYLLING PÅ GRILLEN

Spatchcock Chicken, er ikke andet end en kylling hvor man har fjernet rygraden så den kan grilles flad udbredt på grillen. Men dette gør samtidig at kyllingen bliver meget saftig i kødet, meget mere som hvis den sidder på tronen eller på rotisseri. Jeg vil […]Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.