Lammekrone tilberedt på Grillen – Hvordan gør man!

Lammekrone er et fantastisk lækkert stykke kød især når det kommer fra New Zealand. Lammekød fra New Zealand*  har ikke denne typiske smag af lam, som man kender der herhjemme fra. Dette skyldes sammenspil af deres varme og fugtige klima og de store græsletter med dennes rene vand på New Zealand. de to faktorer gøre det mere end optimal for opdrætte lam, og garanter næringsrigt, mørt og saftig lammekød med denne uforglemmelige tiltalende milde smag.

Sådan tilbereder jeg Lammekrone, og det er et hit hvertgang.

Indgredienser til krydderiblanding: 

 • 2 tsk.pebermix
 • 1tsk løg
 • 2 tsk. havsalt
 • 1 tsk. persille
 • 1 tsk. rørsukker
 • 1/2 tsk. røget salt
 • 1/4 tsk. chili
 • 1/2 tsk.oregano
 • 1/4 tsk. spidskommen
 • 1tsk. hvidløg.

Fremgangsmåde:

Lammekrone er ret hurtig tilberedt, og der skal faktisk ikke meget til. Men man skal være opmærksom på nogen enkelte trin for at være sikker på de bliver perfekt.

 1. Man starter med at trække det overskynde af de enkelte ben! Det gøres ved hjælp af et helt almindelig stykke kødsnor. Du tager ca 1 meter kødsnor og binder den sammen derefter tager du din Lamekrone og vender den om så den ligger med hindet op ad. NU slynger du din kødsnor to gange rundt om benet og trækker det overflydende kød pg sener af benet. Lige som i videoen her.
 2. Derefter fjerner du hindet af på bagsiden ved benene.
 3. Nu vender man Lammekronen rundt og trimmer den øverste fedtlag af.
 4. Og til sidst trimmes alle sener, til du har et perfekt stykke Lammekrone som her på billede nedeunder.

Krydderier til Lammekrone

Så er det tid til at at mixe den krydderiblanding  som efterfølgende skal masseres ind i kødet. Jeg giver min lammekrone altid denne blanding som består af 2 tsk.pebermix, 1tsk. løg, 2 tsk. havsalt, 1 tsk. persille, 1 tsk. rørsukker,, 1/2 tsk. røget salt, 1/4 tsk. chili, 1/2 tsk. oregano, 1/4 tsk. spidskommen, 1tsk. hvidløg. Denne blanding understøtter kødets milde smag optimalt syntes jeg.

Når du har rubbet den lader du krydderierne trække ind i kødet i ca 10min. Imens indstiller du din grill til indirekte varme. Har din grill en temperatur på 200-210 grader stiller du din lammekrone i midten af grillen.

 • Om du bruger en kul- eller gas-grill er fuldstændig irrelevant, bare du griller på indirekte varme.

Efter ca. 40 min har den en kernetemperatur på 64 grader som er medium. Hvis du ønsker den gennemstegt kan du se alle  Kernetemperatur her. Jeg bruner den altid 10 sekunder per side efter den har opnået den ønskede kernetemperatur. og lader den hvile i 5 min efterfølgende på skærebrættet inden udskæring.

Jeg håber du kunne bruge denne lille vejledning om hvordan jeg tilbereder Lamme krone på grillen.

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her.


Related Posts

Helstegt Pattegris – på Træpillegrill

Helstegt Pattegris – på Træpillegrill

Påsken står foran døren og man begynder så småt at tænke på hvad skal der på grillen. Udover Lam som er nok en meget spredt tradition i Danmark til påsken. Findes der også mange andre traditioner til påsken eller i pinse for eksempel laver jeg […]

Svineskanke / Skinke – sådan gør du på Rotisseri

Svineskanke / Skinke – sådan gør du på Rotisseri

Svineskank eller en hel Skinke tilberedt på rotisseri, er nok den beste Steg jeg har smagt til dags dato. Især når den tilberedes over flere timer ved mellem høj varme. Men når man laver sådan en hel skinke på små 5 kg er det meget […]1 thought on “Lammekrone tilberedt på Grillen – Hvordan gør man!”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.