SPATCHCOCK CHICKEN – FLAD KYLLING PÅ GRILLEN

image_pdf

Spatchcock Chicken, er ikke andet end en kylling hvor man har fjernet rygraden så den kan grilles flad udbredt på grillen. Men dette gør samtidig at kyllingen bliver meget saftig i kødet, meget mere som hvis den sidder på tronen eller på rotisseri. Jeg vil prøve at beskrive hvordan man laver en Spatchcock Chicken, fra udskæring hen til det færdige resultat. Det er ganske nemt at forberede en Spatchcock Kylling.

HVORDAN SKÆRES EN SPATCHCOCK CHICKEN

Det er ganske nemt, med en stor kniv eller saks skærer du kyllingen op langs rygraden på begge sider, gennem ribbenene, og fjern rygraden.

Når du har fjernet rygraden på kyllingen og den er åben, skal man skære brystbenet over for at sprede kyllingen se billede 1 og 2. Efter du har skåret brystbenet, vender du kyllingen rundt og trykker den med en flad hånd på brystet, så den bliver helt flad som i billede 3 for neden.

 

 

Pensel kylling med olivenolie og gnide den ind i en BBQ RUB. Jeg bruger altid den her Chicken BBQ RUB som også findes her på bloggen. Jeg lader kyllingen få lov til at trække lidt på køkkenbordet med krydderi på, mens jeg starter min Grill op. Grillen indstilles til 160°C grader. Jeg har lavet denne Spatchcock Chicken på min Traeger Timberline 850 pellet grill. Jeg har benyttet mig af Æble træpiller som er min personlige favorit til kylling.

Hvis du gerne vil læse mere om min Traeger Timberline kan du klikke her.

Når grillen er oppe på de 160°C grader, kan du roligt ligge din kylling på risten, det tager ca. 60 minutter til den har en kernetemperatur på 70°C grader. Som er den absolut mindste kernetemperatur for en kylling. Dog helst over 72°C grader.

OBS. Det er vigtigt at du kontrollerer kernetemperaturen inden du tager kyllingen af grillen. Kernetemperaturen på en kylling tager man altid i låret og i brystet

Her ser du det færdige resultat af min Spatchcock kylling som er lavet på min Traeger Timberline850. Ved at man griller den ved 160 grader er risikoen for en brændt kylling næsten nul.

 

Følg Boemsen´S Grill & BBQ Blog

sortér efter kategori

Kategorier

Følg Min Blog Via Email

Print dette indlæg

image_pdf

top 10 indlæg seneste uge

Reklame

tags

6 kommentarer til “SPATCHCOCK CHICKEN – FLAD KYLLING PÅ GRILLEN”

  1. Pingback: Traeger Ranger - Transportabel Træpille grill - Review • Danish BBQ

  2. Ser nemt og lækkert ud ? Men bliver kyllingen sprød på denne måde ? Altså flæskesværdsagtig-sprød ? Med en temperatur på kun 160g, er det så muligt at få skindet sprødt ? Min pt bedste måde at få sprødt kyllingeskind er ved at stege den på tør pande fra kold pande med skindsiden nedad. Så starter den blidt op, og ender med at stege i eget fedt. Jeg har tænkt på, om modellen kunne være at starte den på denne måde, og så afslutte på grillen ala den her foreslåede spatchcock metode. Har nogen nogen kommentarer eller forslag ?

    1. Hej Jakob,
      Ja det kan den faktisk godt blive. Du kan tilberede den ved de 160 grader. Når den er færdig tager du den ud lader den lige samle væsken og efter 10 minutter stiller du den tilbage i grillen sådan ca. 5 min. For alt væske der har samlet sig under huden trækker sig tilbage ind i kødet imens den hviler og gør det gør at skindet bliver sprød 😉

      Hilsen Sven

Skriv et svar

relaterede indlæg

Meater 2 Plus

Meater 2 Plus Test – Det bedste trådløse grilltermometer?

(Indeholder Reklame) MEATER 2+ i testen! Jeg har testede det helt nye trådløse grilltermometer MEATER

Læs mere
Bamseboller

Bamseboller Opskrift

Denne Bamseboller opskrift er hurtigt tilberedt på små 2,5 timer er de klar og serveres

Læs mere
Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls

Pork Belly Cinnamon Rolls er ikke andet end kanelsukker glasseret svine slag som man fks.

Læs mere
Scroll to Top