Røget Texas Chicken

Kamado Joe Texas Chicken

Kylling kan man næsten altid spise. Derfor er en lille lækker opskrift til hvordan du får de bedste kylling lår.

Nemt og lækkert skal det vær at lave kyllinger, og det bliver de hvis du følger denne lille opskrift.

Om du gør det her med en hel kylling som sidder på tronen elle enkelte kylling lår eller wings er underordnet. Fremgangsmåden er den samme!

Inden det hele går løst skal du marinere din Kylling det gør du ved at gnide den ind i oliven olie og derefter drysser du den med en kylling rub det kaldes Dry Rub grunden til jeg bruger olie er simpel, olien bliver brugt som transportmiddel af krydderismagen ind i kødet. Derudover har den praktiske egenskab at krydderierne bliver bedre hængende på kødet og dermed bruger du ikke så meget.

Jeg har brugt den Chicken Rub som er under BBQ Rubs. Her er jeg begyndt at blande selv igen efter jeg har brugt færdige blandinger. Grunden til jeg blander selv er jeg får de rubs som jeg vil have dem plus den kan justeres i styrke efter smag. Når din Kylling er Rubbet skal den tilbage i køleskabet 2-18 timer.

Fremgangsmåde på Grillen er simpel indirekte varme og en drypbakke med vand under kylling. Du stiller din grill til 130 grader tilsætter nogle røgsmuld eller Chunks. Jeg har brugt Smokewood Whisky røg.

Placer din kylling hen over drypbakken og lad den køre 2½ timer ved den indstillede temperatur. og så får du et sikkert flot resultat. For at være sikkert om den er klar skal du tjekke den i kernetemperatur som skal være over 72 grader!

Her er så det færdige resultat smagen er fantastisk.

 

 


Related Posts

Chicken BBQ-Rub

Chicken BBQ-Rub

Chicken BBQ-Rub Chicken BBQ-rub er perfekt til kyllingevinger og hele kyllinger. Det er en typisk texansk rub, som er meget velafbalanceret, ikke for sød og heller ikke for røget.

SPATCHCOCK CHICKEN – FLAD KYLLING PÅ GRILLEN

SPATCHCOCK CHICKEN – FLAD KYLLING PÅ GRILLEN

Spatchcock Chicken, er ikke andet end en kylling hvor man har fjernet rygraden så den kan grilles flad udbredt på grillen. Men dette gør samtidig at kyllingen bliver meget saftig i kødet, meget mere som hvis den sidder på tronen eller på rotisseri. Jeg vil […]Skriv et svar


%d bloggers like this: