Løg Marmelade – Karameliserede Løg til Burger

Løg Marmelade er den ultimative toping som hører til på enhvert burger sammen med Bacon. Har du ikke smagt det endnu så er det virkelig på tid til at pimpe din burger til den næste level. Karamelliserede Løg kan og vil du ikke undvære længer på din Burger når du først har smagt det.

Opskrift på Karameliserede Løg

til 4-6 Burger ca. 2,5 dl, holdbar 5 dag på køl
tilberedningstid: ca.45 minutter

Ingredienser Til Karameliserede Løg:

Fremgangsmåde sådan laver du Løg Marmelade:

Snit dine løg på mandolinjern eller med et kniv i 3mm tykke skiver. Kom løgene i en pande. Fordel smørret jævnt over løgene og brune dem af ved høj varme i ca 5 minutter. Nu hælder du din mørk rom i panden og tilføjer de 2 spsk. honning. Skrue du ned for temperatur, så dine løg kan få lov at simre ved svag varme i ca 10 minutter. Nu kommer du din BBQ Sauce i panden, blander det hele godt og lader det simre vider i yderlige 30 minutter. Her er det vigtigt at du blender det hele ind i mellem for at sikre dig at dine Karamelliserede Løg ikke brænder på.

Nu fylder du dine Karameliserede løg – også kaldet Løg Chutney på glas, de opbevares på køl.

Pastrami Burger med frisk lavede Løg Chutney
Pastrami Burger med frisk lavede Løg Chutney

Serveringstip til Løg Chutney:

Kan bruges som fyld på pizza, som topping på Burger, Hot-Dogs, Sandwiches og meget mere. Det er en ideal smagsgiver i sammenkogte retter som er tilberedt i en Dutch Oven for eksempel.

Kender du Bacon Jam? 

Strawberry Bacon Jam

 


Related Posts

Burger Boller, den klassiske udgave

Burger Boller, den klassiske udgave

Burger Boller er en videnskab for sig selv, og jeg har bøvlet med dem længe inden, jeg kom frem til det her resultat, som jeg synes er værd at vise. Den her bolle er den ultimative burger bolle, som nok kommer til at stå øverst […]

Burger- / Hot-Dog Buns- den nemme og hurtige Opskrift

Burger- / Hot-Dog Buns- den nemme og hurtige Opskrift

Hvis du står og mangler nogen Burger Buns som kan laves hurtigt, ja så er den her opskrift lige det du mangler. Det tager lidt over 1½ time at lave de her Buns efter dejen er rørt sammen. Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.