Flanksteak på Røg og Kulbakke

Flanksteak er nok nogle af det nemmeste man kan tilberede på en grill. Der findes forskellig kvalitet inden for Flanksteaks lige som med alt andet! Jeg haft et  Flanksteak fra Devesa* i fryseren. Devesa producer kornfodret oksekød i argentinien. Smagen af dem er virkeligt fantastisk. Man får igen en af de der wow oplevelse både i smag og udsen, for øjet som spiser med. Man får et virkelig fantastisk marmoreret stykke kød.

Denne Blogindlæg indholder Reklame da den er lavet i Sammenarbejde med, Backyardliving A/S og Steak-out.dk.

Flanksteak over kul på en gasgrill

Nu tænker du sikkert grillkull eller briketter i en gasgrill??? Arghhh kan det nu passe. Jo det kan det fordi Napoleon grills har et røg og kulbakke som passer til alle deres Gasgrills. Med denne Bakke kan du problemfrit grille over kul eller briketter i en gasgrill. Og det spiller bare. Med blot 2,5 Kg grill briketter fik jeg grillen op på 300grader.

Ingredienser til Flanksteak

Det behøver ikke altid være det vilde faktisk. En gang flagesalt og frisk kværnet peber er faktisk nogle af det nemmeste og det det smager skide godt.

Fremgangsmåde

  1. Nu pudser du din Flanksteak og lader den ligge på køkkenbord i små 30 minutter.
  2. Imens starter din Grill op, så du har høj direkte varme. Som jeg skrev lavede jeg den på grillbriketter på min Napoleon Rogue All Black Gasgrill*.
  3. Når Grillen er varm er det på tid til at ligge din Flanksteaken på Grillristen.
  4. Nu Steger du den 2 minutter og så vender du den, og steger den i 2 minutter igen.
  5. Derefter ligger du din Flanksteak over på indirekte varme og lader den trække til den er op på en kernetemperatur der siger 63 grader. Man kan allerede nu se den dejlig rødlig farve kødet har fået ved at grille på briketter.
  6.  Nu tager du den af grillen og lader den hvile i 10 minutter inden du skærer den ud. Jeg har drysset vores Flanksteak kun med Flagesalt og friskkværnet Peber.
  7. Når de 10 minutter er gået har du et meget saftig stykke kød tilbage som er blevet medium gennemstegt.

Jeg topper den lige en sidste gang med friskkværnet peber og flagesalt så det kan få lov at trække ind i kødet. Og serveret en frisk tomatsalt med grillede honning melon til.

Tomatsalat med grillet Honningmelon og Mozzarella

Liste Over Udstyr Jeg Har Brugt Inkl. Links Til Forhandler:

“Alle links markeret med * er affiliate links / eller affilierede links (reklame). Dette er en personlig anbefaling. Yderligere information findes her.


Related Posts

Hvidløgsmarinerede Flanksteak

Hvidløgsmarinerede Flanksteak

Hvidløgsmarinerede Flanksteak, er du frisk på at prøve nogle nyt? Så har jeg her en hvidløgsmarinade til dig som går virkelig i spænd med Flanksteak og generelt med alt oksekød. Jeg fik igår en støre levering af min kød pusher, heri blandet haft jeg bestillet […]

Flap Meat Pinwheels – FlapMeat Møllehjul med fyldt

Flap Meat Pinwheels – FlapMeat Møllehjul med fyldt

Flap Meat  Pinwheels Opskrift – kendt fra Skandinaviens største grillevent. Flap Meat er en af ​​de stykker af kød, der er genial til grillen. Når den bliver grillet rigtigt, har den en utroligt lækker og pikant smag: Virkeligt mør og lækker tekstur med den helt […]Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.