Flæskesteg på Kamado grill – Sådan gør du

Det er faktisk ret nemt at lave en flæskesteg med sprød svær på en Kamado. Man forbereder sin Kamado til halv indirekte varme. Jeg vil helt klart anbefale Kamado´s egne XL Lump Charchoal da de er monster stor og man bruger nær så meget kul som ved små stykker.

Fremgangsmåde til Flæsksteg på en Kamado

Når du har tændt op i grillen sætter du en halv måne deflektor plade i bunden og hen over den et rist og et rist mere. På det nederste rist stiller du en skål med væske, jeg har brugt Øl her. Det giver lige det sidste syntes jeg. Når alt er på plads indstiller du din Kamado Joe på 220 grader, det gør du ved at have den 2cm åben i bundspjæld og i top spjæld bruger du den anden markering. Så har du grundindstillingerne. Herfra er det så kun minimal justering tilbage.

Når du har styr på temperaturen 220 grader i din Kamado Joe så er det på tid at få flæskesteg forberedt. det kan du læse mere om i mit tidligere indlæg ”Den perfekte flæskesteg”.

Flæskesteg på Kamado Grill:

Efter du har forberedt din flæskesteg tager du et stykke steniolpapir og former en pølse med ca. 3 cm i diameter. Ligger den på det øverste rist og stiller flæskestegen på skrå op af den pølse så de den står i en 45 graders vinkel til risten, med flæskesvær ud til miden af din Kamado Joe.  Som på bilede.

Efter den første time vil jeg anbefale du lukker lidt for luft til førelsen så du rammer de 180 til 200 grader. Det tager ca. 2 til 2,5 timer alt efter størrelsen.

Det er nemt og funger garanteret hvert gang!


Related Posts

Grillet flæskesteg – trin for trin

Grillet flæskesteg – trin for trin

Den perfekte flæskesteg på Grill Der er flere der har spurgt mig om hvordan jeg altid får sådan en sprød svær på min flæskesteg, derfor har jeg valgt at lave denne lille vejledning.

And – tilberedt på Traeger Træpillegrill

And – tilberedt på Traeger Træpillegrill

And på træpillegrillen er nok den nemmeste og faktisk også den bedste måde at tilberede en and på. Fordi man har et kæmpe areal som er indirekte. Jeg har prøvet at lave mange Ænder på rotisseri, og når man snakker tilberedning af Anden på grillen […]3 thoughts on “Flæskesteg på Kamado grill – Sådan gør du”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.